Élet egy körfolyosós házban.

Aki ismeri a budapesti lakáskörülményeket, tudja hogy a belvárosban a körfolyosós házak elég gyakoriak.

Ezek a házak ma is állnak, és sok ember számára komfortos otthont biztosítanak, de az élet már sok mindenben változott bennük.

körfolyosós ház

De nézzük: Mi volt ott régen?

Egy jó kis gangos ház, ahol még a szőnyeget az udvaron porolták.  Igazán egyedi hangulata volt, mert ott valódi közösségi élet folyt. Akkor még nem kellett facebook csoportokat létrehozni, mert minden ház maga egy csoport volt.

A házmester (admin)mindent tudott, és nem sok titok volt ami ki ne derült volna. Házhoz jött a szódás, az ószeres, a szenes, a jeges, a köszörűs és a zenészek is akiknek az aprópénzt újságpapírba csomagolva lehetett ledobni nekik ( ha lájkoltad őket.)

Igaz akkor még nem jó szemmel nézték a késői mulatozást, mert 10 órakor bezárták a ház ajtaját, és csak a házmester nyitotta ki az ajtót a későn érkezőknek. (Nem mindig őszinte mosollyal!)

Sok lakás komfort nélküli volt és (nemhogy wifi) de fürdőszoba sem volt, így a konyhában, vagy hideg időben jobb esetben a fűtött szobában felállított lavórban lehetett csak fürdeni.  A WC a folyosó végén volt és 2-3 lakásnak csak egy jutott. A fűtés nem központi vagy cirkó, hanem cserépkályha esetleg gázkonvektoros volt.

A hiányosságok ellenére, valahogy mindenki felnőtt!

Egy előző bejegyzésben a gondolatainkat a családi házról is elolvashatjátok.

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

Scroll to Top