10 látványos otthondíszítési tipp! - 1000 otthon magazinblog

10 látványos otthondíszítési tipp!

Otthonunk díszítéséhez több faldekorációs technikát is felhasználhatunk.

Ebben a bejegyzésben 10 technikát mutatunk be nektek!

  • Falfestés a kiragasztásos technikával. Ez a módszer akár külső (homlokzati), de legfőképpen belső tereinkben mutat jól. Használatukkal látványosan játszhatunk a színekkel és színesebbé tehetjük otthonunk falait. A technika lényegéről egy előző bejegyzésben olvashattok részletesen. A festéshez szükséges szerszámokat itt megtalálhatjátok!
  • Faldekorálás falpanelekkel. Ezzel a módszerrel valóban egyedi faldíszítést készíthetünk. Szinte bármilyen felületen használható de az elsődlegesen: ágyvégekhez, előszobafalnak, tv hátfalnak alkalmazzák gyakran. A színekkel és a felhasznált anyagokkal is variálhatunk ennél a díszítési megoldásnál.
  • Falfestés sablonokkal. Bátrabbak a falaikat különböző sablonokkal való festéssel is jól kiegészíthetik. Ez a technika már igényel egy kis festésben szerzett gyakorlatot.
  • Faltetoválás. Különböző faltetoválási minták felragasztásával festés nélkül dekorálhatjuk falainkat. Itt is bőséges a szín és minta választék.
  • Faldíszítés egyedi képekkel. Néhány igényes vászonképekkel is sokat hozzáadhatunk a belső tereink hangulatához. A modern technológiának köszönhetően akár saját fotóinkból is megrendelhetjük a vászonképeket így valóban egyedi hangulatot érhetünk el.

A különböző otthondíszítési technikák kivitelezése szakértelmet és gyakorlatot igényel ezért ajánlott szakemberre bízni.

Ingatlan tuning hírlevél sorozata a lakásfelújítás, karbantartás, dekorálás munkálatairól.

lakásdíszítési tippek
  • Fotótapéta. Egy-egy domináns falat jól kiemelhetünk egy fotótapétával. Ez régen poszter néven volt ismert és látványos tájképeket tartalmazott. Ma már rendkívül magas minőségben előállított képek közül választhatunk.
  • Faldekorálás tapétával. Az előzőleg festett falainkat egy két csík dekorációs tapétával is kiegészíthetjük. Például tv mögötti terek. Ennél a megoldásnál 2-3 tapétacsík felragasztásával is látványos dekorációt érhetünk el.
  • Hungarocell díszlécek felragasztása. Ezt még a falfestés közben ajánlott felragasztani. A fő célja ennek a technikának, hogy általa esztétikusan elválaszthatjuk a mennyezet és az oldalfal színeit de ez mellett tükörmennyezetet vagy különböző kereteket is készíthetünk.
  • Dekorációs festékek. Több féle dekorációs festék között választhatunk például a casati color festékgyártó speciális módszerrel használható termékeivel is látványosan tervezhetünk.
  • Zuzmófal. Manapság nagy divatja van a zuzmófalak készítésének. Ezzel a megoldással egy kis zöld hangulatot és a természet hangulatát vihetjük az otthonunkba.

Ez a blogbejegyzés partnerlinkeket tartalmaz, ahol a munkákhoz szükséges szerszámokat tudjátok beszerezni!

További dekorációs tippjeink és tanácsaink a lakásfelújítás munkáihoz!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

More From My Blog