A négy fal között: karantén napló 1 rész.

A korona vírus világjárvány miatt Magyarországon is tömegek töltik a napjaikat önkéntes karanténban.

Ebben a bejegyzésben 10 jó tanácsot adunk mivel töltheted a napjaidat hasznosan otthon.

Akinek a szakmája engedi a nap nagyobb részét home office-ban a munkájával tölti. Azonban vannak akik nem tudják a munkájukat otthon végezni, így az egész napot be kell osztaniuk különböző tevékenységekkel. Akinek gyereke van szintén több időt eltölthet gyermekeivel. De vannak akik egyedül töltik a napjaikat.

10 jó tanács mivel töltheted az időt otthonodban hasznosan a karantén napjai alatt!

  • Olvasás egy nagyon jó elfoglaltság, amit időhiányában gyakran háttérbe helyezünk pedig nagyon fontos tevékenység. A rendszeres olvasás aktívabbá teszi az emberek fantáziáját és a szókincsünk is sokat fejlődhet általa.
  • Zenehallgatás. Vannak akik fejhallgatóval de néhányan hangosan szeretnek zenét hallgatni. Bármelyiket is válasszuk kellemes és pihentető időtöltés.
  • Kézműves tevékenység. Ebbe a tevékenységbe rengeteg dolog tartozik: rajzolás, festés, kötés,horgolás egyéb kézi munkák.
  • Hangszeres zenélés. Sokáig a szekrény tetején porosodó hangszerek is előkerülhetnek a karantén napjain. Aki játszik valamilyen hangszeren unalmas óráit a hangszerével való gyakorlással is jól eltöltheti.
  • A tévé nézés is jó de ne essünk túlzásba vele!
  • Testmozgás. A lakásunk belső tereiben is számtalan tornagyakorlat elvégezhető. Ilyenkor egy szobabicikli is jó szolgálatot tesz.
  • Sütés-főzés új receptek kipróbálása.
  • Nyelvtanulás. Akár kezdő szintről is elkezdhetünk egy idegen nyelv tanulását, de aki már középhaladó az is jól kihasználhatja a felszabadult üres perceit. Az interneten rengeteg oktató program található amivel hatékonyan fejleszthetjük nyelvtudásunkat.
  • Pihenés.
  • Imádkozás. A hazai és nemzetközi helyzetet látva bőven akad miért imádkozni. Ugyanis ne feledjük ezeken a napokon sok család komoly traumákon esik át.

Aki szeret játszani 7 egyedi csak nálunk található tesztet is készítettünk különböző témákban. Tartsatok velünk! A tesztek itt érhetőek el.

Fontos, hogy ne csak eltöltsük az időnket de az hasznos is legyen saját magunk, vagy környezetünk számára is.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

1000 otthon magazinblog.

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás