Skip to content

10 jó tanács hálószoba kialakításhoz.

Az életünk egyharmadát alvással töltjük ezért az otthonunk meghatározó helyisége a hálószoba.

A kényelmes és hangulatos hálószoba kialakításához gyűjtöttünk egybe 10 jó tanácsot.

hálószoba design
  • Kis méretű hálószobánál használjunk világos színeket a helyiség oldalfalainak festéséhez, ami optikailag tágítja a teret. Nagy belmagasságnál azonban a mennyezet sötét színre festésével vagy burkolásával csökkenthetjük, optikailag a magasság okozta hatást.
  • Natúr fa felületekkel barátságosabbá tehetjük a szoba hangulatát.
  • A franciaágy mögé készítsünk egyedi textil, vagy műbőr ágyvéget ( kerma design), amely kényelmesebbé teszi a lefekvés előtti olvasást, tv nézést, de ez mellett esztétikailag is emeli a beltéri hangulatot.
  • A pihentető alvás érdekében egy redőny jó szolgálatot tesz a helyiség elsötétítéséhez.
  • A hálószoba padló felületeit szőnyeggel melegebb hatásúvá tehetjük. (A szőnyeg negatív tulajdonsága, hogy több karbantartást igényel és allergiásoknak nem ajánlott)!
  • A hálószobai klima berendezés belső egységét mindig úgy helyezzük el, hogy ne fújja ránk közvetlenül a hideg levegőt.
  • Az alváshoz használt ágybetét nagymértékben hozzájárul a hatékony pihenéshez, ezért próbáljuk az igényeinkhez igazítva kiválasztani.
  • A hálószobában lehetőleg kerüljük az élénk erős színeket, és az intenzív hatású festményeket is érdemes a lakás más helyiségeiben elhelyezni.
  • Használjuk ki a modern fénytechnikai megoldásokat. Egy kreatív tervezéssel sokat hozzáadhatunk a helyiség hangulatához. ( Gipszkartonba beépített rejtett világítások, hideg-meleg fényű izzók használata).
  • A hálószoba ablakaira szereljünk szúnyoghálót, így klíma hiányában a nyári meleg napokon is friss levegővel ellátott helyiségben pihenhetünk.

Az ideális hálószoba kialakításnál mindenkinek különböző szempontok a meghatározóak.

Már a lakás tervezésénél ajánlott a hálószoba tervezését alaposan átgondolni. Ugyanis a hatékony pihenés sokban hozzájárul mindennapjaink sikeres és aktív eltöltéséhez.

A hálószobát próbáljuk a lakás aktív helyiségeitől elválasztani. Gyakori és bevált tipp amikor ezt a helyiséget az emeletre helyezik, ami egy ideális megoldást biztosít a megfelelő pihenéshez.

A hálószobában lehetőleg ne dohányozzunk!

A dohányfűst nem csak a szoba levegő minőségét rontja, de a falaink is hamarabb elszíneződnek így gyakrabban lesz szükségünk azok átfestésére.

További írásaink a hálószoba témájában!

Valamint már több mint 180 írásunk található itt a blogon az otthonszépítésről és felújításról.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Kapcsolatfelvétel velünk

az alábbi e-mail címen:

Üzenet a szerkesztőknek!

Kattints ide
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Többfunkciós festékek.

Egy festéknél mindig előnyös ha több feladatra vagy felületre is felhasználható a többfunkciós festékek erre kínálnak megoldást. Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!