10 jó tanács hálószoba kialakításhoz.

Az életünk egyharmadát alvással töltjük ezért az otthonunk meghatározó helyisége a hálószoba.

A kényelmes és hangulatos hálószoba kialakításához gyűjtöttünk egybe 10 jó tanácsot.

hálószoba design
  • Kis méretű hálószobánál használjunk világos színeket a helyiség oldalfalainak festéséhez, ami optikailag tágítja a teret. Nagy belmagasságnál azonban a mennyezet sötét színre festésével vagy burkolásával csökkenthetjük, optikailag a magasság okozta hatást.
  • Natúr fa felületekkel barátságosabbá tehetjük a szoba hangulatát.
  • A franciaágy mögé készítsünk egyedi textil, vagy műbőr ágyvéget ( kerma design), amely kényelmesebbé teszi a lefekvés előtti olvasást, tv nézést, de ez mellett esztétikailag is emeli a beltéri hangulatot.
  • A pihentető alvás érdekében egy redőny jó szolgálatot tesz a helyiség elsötétítéséhez.
  • A hálószoba padló felületeit szőnyeggel melegebb hatásúvá tehetjük. (A szőnyeg negatív tulajdonsága, hogy több karbantartást igényel és allergiásoknak nem ajánlott)!
  • A hálószobai klima berendezés belső egységét mindig úgy helyezzük el, hogy ne fújja ránk közvetlenül a hideg levegőt.
  • Az alváshoz használt ágybetét nagymértékben hozzájárul a hatékony pihenéshez, ezért próbáljuk az igényeinkhez igazítva kiválasztani.
  • A hálószobában lehetőleg kerüljük az élénk erős színeket, és az intenzív hatású festményeket is érdemes a lakás más helyiségeiben elhelyezni.
  • Használjuk ki a modern fénytechnikai megoldásokat. Egy kreatív tervezéssel sokat hozzáadhatunk a helyiség hangulatához. ( Gipszkartonba beépített rejtett világítások, hideg-meleg fényű izzók használata).
  • A hálószoba ablakaira szereljünk szúnyoghálót, így klíma hiányában a nyári meleg napokon is friss levegővel ellátott helyiségben pihenhetünk.

Az ideális hálószoba kialakításnál mindenkinek különböző szempontok a meghatározóak.

Már a lakás tervezésénél ajánlott a hálószoba tervezését alaposan átgondolni. Ugyanis a hatékony pihenés sokban hozzájárul mindennapjaink sikeres és aktív eltöltéséhez.

A hálószobát próbáljuk a lakás aktív helyiségeitől elválasztani. Gyakori és bevált tipp amikor ezt a helyiséget az emeletre helyezik, ami egy ideális megoldást biztosít a megfelelő pihenéshez.

A hálószobában lehetőleg ne dohányozzunk!

A dohányfűst nem csak a szoba levegő minőségét rontja, de a falaink is hamarabb elszíneződnek így gyakrabban lesz szükségünk azok átfestésére.

További írásaink a hálószoba témájában!

Valamint már több mint 180 írásunk található itt a blogon az otthonszépítésről és felújításról.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás