A konyhai padló fugázás egyik praktikus anyaga az epoxy fugázó.

A konyhai és fürdőszobai padlóknál jó megoldást kínál, ha epoxy fuga anyagot használunk, amely sokkal időtállóbb mint a cementes és tisztán tartás szempontjából is előnyösebb. Természetesen drágább, így több anyagköltséggel számolhatunk, ha ezt a típusú fuga anyagot választjuk a munkákhoz. Azonban egy szakszerű kivitelezéssel cserébe hosszú távon stabil jól karbantartható felületet kapunk.

fugázás epoxy fugázóval

Saválló tulajdonsága miatt erősen igénybe vett ipari környezetben is a legjobb választás lehet. Amit még érdemes róla tudni, hogy általában 3 mm-es fugaszélességtől érdemes használni, kisebb fugáknál nem ajánlott.

Egyik fő előnye a cement alapú fugákkal szemben a tartóssága. A fugaszín szárazon és vízesen is egységes színárnyalatú! Mivel nem szívja magába a vizet a tisztítása is egyszerűbb. Ahol a felületet naponta közvetlen víz éri például zuhanyzó alja, ott az epoxy fugázó stabil tömítést biztosít a lapok között.

Az epoxy fugázás szerszámai eltérőek a cementes fugákhoz használt szerszámoktól.

Az epoxy fugák kétkomponensűek és bekeverést követően gyorsan kötnek ezért ajánlott annyi fugát bekeverni amennyit 15-45 perc alatt el tudunk használni. A bedolgozási idő nagymértékben függ a körülményektől: hőmérséklet, páratartalom, stb…

Keveréshez az anyag sűrű állaga miatt leghatékonyabb, ha állítható sebességű keverőgépet használunk. A komponensek adagolási arányait mindig pontosan tartsuk be! A munkafolyamatra a gyors kötési időből adódóan kevés idő áll rendelkezésünkre, ezért az alapos felkészülés nagy mértékben segíti a kivitelezést.

Kisebb felületeket (1-2 m2) egyedül is elkészíthetünk, azonban nagyobb felületeknél párban ajánlott a kivitelezést elvégezni.

Az epoxy fugázáshoz is pormentes és száraz felületre lesz majd szükségünk.

Fontos még hogy bőségesen szerelkezzünk fel tiszta vízzel!

Figyelem! Gyakorlat és tapasztalat hiányában az epoky fugázás könnyen elrontható.

A munkákhoz szükséges szerszámokról a videóban részletesen tájékozódhattok, valamint Progresszív Burkoló (Márió) részletesen bemutatja mire érdemes figyelni kivitelezés előtt, közben, és után.

Bővebben a videóban:

A videóban látható Progresszív Burkolót megtalálhatjátok az alábbi közösségi oldalakon is!

instagram

További hasznos leírások és videók a hidegburkolás munkáihoz!