Barkácsgépek, amik nagy segítséget nyújtanak a felújítás során. - 1000 otthon magazinblog

Barkácsgépek, amik nagy segítséget nyújtanak a felújítás során.

Néhány fontos barkácsgép, amit érdemes beszerezni a lakásfelújítás és a karbantartás munkáihoz.

Ez a blogbejegyzés partnerlinkeket tartalmaz!

Már a felújítás megkezdése előtt számtalan dolgot szükséges lesz szétszerelni, amihez nagy segítségként szolgál ha van egy elektromos csavarbehajtónk. A polcok leszereléséhez és a szekrények szétszedéséhez elengedhetetlen segítőtárs lehet számunkra. Ráadásul a felújítást követően a karbantartási munkákhoz is gyakran előkerül a szerszámos ládákból. A csavarok ki és behajtása mellett kisebb előfúrásoknál is jól használható. Aki ritkábban tervezi használni egy olcsóbb géppel is jól jár, ami akár már 10-15 ezer forinttól is elérhető. Ezek a gépek számtalan ház körüli karbantartási munkánál kiválóan használhatóak.

barkácsgépek

A fával való munkák fontos kelléke a dekopír és különböző orrfűrészek. Ezekkel a gépekkel könnyedén vághatunk vékonyabb fa felületeket, pl: laminált parkettát.

A különböző barkácsgépek használatával nagy mértékben megkönnyíthetjük a munkánkat!

barkácsgépek

A vastagabb fa felületek vágásához egy körfűrész használata javasolt. Ezzel a géppel már hatékonyan tudunk vágni, például a burkolás során megemelkedett szint miatt az ajtólapok aljából. De tokok kivágásához vagy lécek aprításához is használható.

Még szintén a fa munkákhoz kapcsolódó kategória a csiszológépek. Ez a barkácsgép a fa felületek mázolásának előkészítéséhez nyújt nagy segítséget. Használatával eltávolíthatjuk az erősen meggyengült zománcfesték rétegeket és szép egyenletes felületet érhetünk el. A régi felület festéséből adódó megfolyásokat is eredményesen orvosolhatjuk ezzel a géppel. Az erőteljesebb csiszoláshoz az excenteres gépeket, a finomabb munkákhoz a rezgő csiszolók használatát ajánljuk.

Ahol a régi festékréteg eltávolításához kevés volt a csiszolás ott kerül előtérbe a hőlégfúvó, ami a magas hő erejével lazítja fel az elgyengült festék rétegeket. Több réteg festékkel is eredményesen megbirkózik. Kapható elektromos és hálózati kivitelben is. A festék eltávolítás mellett a műanyag csövek hajlításához is alkalmazható.

Alkalmi használatra az olcsóbb kategóriába tartozó barkácsgépek is jó szolgálatot tesznek.

A lakásfelújításnál a fa felületek mellett gyakran találkozhatunk vas, réz, alumínium, kő és beton felületekkel is. Ilyenkor hasznos ha van egy sarokcsiszolónk is, más néven flexünk. Ebből is kapható akkumulátoros és hálózati árammal működő típus.

A glettanyagok felkeveréséhez ajánlott egy keverőgépet is beszereznünk. Akinek csak néhány alkalomra lesz szüksége ilyen gépre egy fúrógépre szerelt keverőszállal is jól felkeverheti ezeket a sűrű anyagokat. Azonban, ha többször és folyamatos használatra kell, inkább egy keverőgépet ajánlott használni. Ahol a csemperagasztók előkészítése a fő feladat, ott főképp a keverőgép használata javasolt.

Egyéb elektromos gépek és tartozékok, amik jó ha vannak a szerszámos szekrényben: forrasztópáka, hegesztőberendezések, akkumulátor töltők a gépekhez, nagy teljesítményű porszívó, falhoronymaró, multifunkciós gép és tűzőgép. De a sor sokáig folytatható.

Az 5 legutóbbi blogbejegyzésünk:

Írta és szerkesztette: Fehér B. István Több mint 30 év gyakorlattal a lakásfelújítás területén!

More From My Blog