A helyiség sikeres festése és burkolása, majd a bútorok felszerelése után, a konyhai eszközök beszerzése lesz majd a befejező feladatunk.

Ez a bejegyzés partnerlinkeket tartalmaz!

Egy kis segítségképpen összefoglaljuk milyen gépekre lehet szükségünk a mindennapi konyhai feladatok elvégzéséhez.

konyhai eszközök

Akár sütés vagy főzés az aktuális munkafolyamat, mindenképpen fontos hogy legyen egy pontos mérlegünk, amely segít a receptekben megadott arányok betartásában. A kínálat bőséges ugyanis vannak digitális, de manuális mérésre is alkalmas készülékek. A mérlegek nem fontos hogy mindig a pulton legyenek, de ha folyamatosan elpakoljuk a mérete is meghatározó lehet számunkra.

Az összetevők sikeres adagolását követően jöhetnek a keverési munkák, melyek gépek használatával szintén megkönnyítik a dolgunkat. A reggeli turmixunk (smoothie) elkészítéséhez is pótolhatatlan, de más feladatokhoz is jól jöhet.

A konyhai eszközök nagymértékben megkönnyíthetik a sütés főzes előkészítő folyamatait.

A reggeli instant kávék, vagy a téli délutánok teázásának fontos kelléke egy víz forraló. Ebből is több méret és kialakítás található. A teljesítmény is igényeinktől függően változó lehet, de van akinek a szín vagy a forma a meghatározó szempont a választásnál.

Aki a főzött kávét részesíti előnyben, azoknak egy megbízható kávéfőző nyújt ideális megoldást. Kávéfőző választásnál meghatározó még, hogy mennyi helyünk van a tárolásához.

Ne feledjük egy modern kávéfőző ajándékba is kiváló választás lehet!

A kenyérpirítok is domináns helyet foglalnak egy konyha mindennapjaiban.

A konyhai munkák alkalmi feladata a grillezés, de ha van elég helyünk jó ha mindig kéznél van ez a készülék. Persze ahol van kert ott (tavasszal és nyáron) érdemes kültérben használni.

További hasznos gépek berendezések a konyhába. Mikrohullámú sütők, kenyérsütők, aszalógép, gofrisütők stb….

A konyha kialakítása gyakran egy térben van a nappalival, ami egy praktikus megoldás de vannak hátrányai is. Ilyen helyeken például egy szag elszívót is jó ha beépítünk a tűzhely fölé.

A konyhai eszközök jó ha mindig kéz közelben vannak elhelyezve, mert ha körülményes az elővételük gyakran nem használjuk őket.

A nappali kialakításáról egy előző bejegyzésünkben részletesen olvashattok.

Ahol bemutatjuk milyen bútorokra és kiegészítőkre lesz szükségünk, e szintén fontos helyiség megtervezésénél.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István