Gittelés simítótapaszolás.

Amint eltávolítottuk a laza pergő részeket majd azt átcsiszoltuk és portalanítottuk jöhet a gittelés.

Eredeti pontos neve: kitt, de az építőiparban a gitt kifejezés használata a gyakoribb, ezért a bejegyzésben is ezt fogom használni.

kétkomponensű gitt

A gittelés azaz simítótapaszolás kiegyenlíti a fa felület egyenlőtlenségeit így szép esztétikus sima felületet érhetünk el általa. Ne feledjük a gitt száradását követően ismét szükség lesz átcsiszolni a felületet és portalanítani azt. Ezután jöhet csak az alapozás.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

Fontos!

Lazúrfestés előtt a felület mélyebb hiányosságait soha ne gittel, hanem folyékony fával javítsuk!

Kisebb egyenetlenségekre elegendő vizes vagy olajbázisú tapaszt használni pl: mestertapasz. Azonban mélyebb lyukakra a fa hiányosságainak javítására kétkomponensű gitt az ideális pl: Body gitt.

A kétkomponensű gittek nagyon gyorsan kötnek, ezért ajánlott kisebb mennyiséget keverni belőlük. A két komponens összekeveréséhez és a felhordáshoz használjunk egy széles, és egy keskeny spaklit. A gyors kötés nagy előnye, hogy hamar kiszárad így csiszolható és átfesthető lesz. A maradék gittet ne hagyjuk a szerszámokon mert a száradást követően nehéz lesz eltávolítani.

A kétkomponensű gitt elsődlegesen fém felületekre lett kifejlesztve és rugalmasságával nagyon jól ellenáll a felületi mozgásoknak. Így ablakok mázolásánál az üvegek széleinek kisebb felületű hiányosságait is kitölthetjük ezzel a gittel!

Ablakpárkányok égetést követő feltöltéshez is a legjobb választás, de bútorok felújításához is kiválóan használható.

További hasznos leírások a mázolási munkákról!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás