Gittelés simítótapaszolás.

Amint eltávolítottuk a laza pergő részeket majd azt átcsiszoltuk és portalanítottuk jöhet a gittelés.

Eredeti pontos neve: kitt, de az építőiparban a gitt kifejezés használata a gyakoribb, ezért a bejegyzésben is ezt fogom használni.

kétkomponensű gitt

A gittelés azaz simítótapaszolás kiegyenlíti a fa felület egyenlőtlenségeit így szép esztétikus sima felületet érhetünk el általa. Ne feledjük a gitt száradását követően ismét szükség lesz átcsiszolni a felületet és portalanítani azt. Ezután jöhet csak az alapozás.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

Fontos!

Lazúrfestés előtt a felület mélyebb hiányosságait soha ne gittel, hanem folyékony fával javítsuk!

Kisebb egyenetlenségekre elegendő vizes vagy olajbázisú tapaszt használni pl: mestertapasz. Azonban mélyebb lyukakra a fa hiányosságainak javítására kétkomponensű gitt az ideális pl: Body gitt.

A kétkomponensű gittek nagyon gyorsan kötnek, ezért ajánlott kisebb mennyiséget keverni belőlük. A két komponens összekeveréséhez és a felhordáshoz használjunk egy széles, és egy keskeny spaklit. A gyors kötés nagy előnye, hogy hamar kiszárad így csiszolható és átfesthető lesz. A maradék gittet ne hagyjuk a szerszámokon mert a száradást követően nehéz lesz eltávolítani.

A kétkomponensű gitt elsődlegesen fém felületekre lett kifejlesztve és rugalmasságával nagyon jól ellenáll a felületi mozgásoknak. Így ablakok mázolásánál az üvegek széleinek kisebb felületű hiányosságait is kitölthetjük ezzel a gittel!

Ablakpárkányok égetést követő feltöltéshez is a legjobb választás, de bútorok felújításához is kiválóan használható.

További hasznos leírások a mázolási munkákról!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

Scroll to Top