A régi láthatóan rossz állapotban lévő zománcfesték eltávolítása, sok esetben elkerülhetetlen feladat.

régi zománcfesték eltávolítása

Milyen lehetőségek vannak ilyenkor?

A régi zománcfesték sikeres eltávolítása után, simítótapaszolással tudjuk helyreállítani a sérült részeket.

Jó tanács!

Hőlégfúvóval való munkánál mindig alaposan takarjuk le a padlót. Érdemes homokot vagy vizet is bekészíteni egy vödörbe, ha esetleg tűz keletkezne azt gyorsan el tudjuk oltani.

A hőlégfúvó igaz nem nyílt lánggal dolgozik, de a lehulló felforrósodott régi zománcfesték és a kitöltő kittek maradványai könnyen begyújthatják a padló takarásához használt fóliát vagy hullámpapírt.

hőlégfúvó berendezés

A gép használatához szükséges kábelek is könnyen felforrósodnak, ezért ezekre is kiemelten vigyázzunk!

Loading poll ...

Hogyan használjuk a hőlégfúvót?

Kapcsoljuk a gépet magas fokozatra és helyezzük az eltávolításra váró felület fölé (kb 5-15 cm.) Majd a fellazult felületet távolítsuk el egy spaklival. Lassan de folyamatosan haladjunk. Ablakszárnyak égetésénél az üvegfelületeket takarjuk le egy glettvassal, vagy bármilyen tűzgátló anyaggal, mert az hő hatására könnyen megpattanhat. A munkához használjunk védőkesztyűt és pormaszkot, valamint mindig biztonságos lábbelit hordjunk, mert a forró lehulló darabok a lábainkra is veszélyesek lehetnek.

A munka végeztével a felforrósodott gépet mindig húzzuk ki a konnektorból és rakjuk biztonságos helyre!

További hasznos tanácsok a felújításhoz!

Hírlevél felíratkozás.

* indicates required

Ingatlan tuning blog az ön által ezen az űrlapon megadott adatait arra használja fel, hogy kapcsolatba lépjen önnel hírlevél formájában. Adatait az adatvédelmi előírásoknak megfelelően kezeljük.

A hírlevelekről bármikor leiratkozhat az e -mailjeink láblécében található linkre kattintva. Adatvédelmi gyakorlatainkról a weboldalunkon tájékozódhat.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Valamint csatlakozz te is facebook csoportunkhoz:

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?