Csiszológép egy hasznos segítség.

Aki már nem bírja a kézzel csiszolást, egy csiszológép beszerzésével nagymértékben megkönnyítheti a munkáját.

A kínálat bőséges ezért jogos a kérdés: Milyet érdemes venni?

Ez természetesen attól függ mire szeretnénk használni. Aki csak ritkán és rövidebb ideig dolgozna vele, annak egy olcsóbb gép is megfelelő. Szinte minden barkácsgép márkában van olcsóbb és drágább kategória. A márkákba most nem mennék bele részletesen.

A négy fő típus:

  • rezgő csiszoló finomabb csiszoláshoz ideális, ahol csak a régi zománcréteget kell egy kicsit átcsiszolni. Ívekben kapható csiszolóvászonból tudunk bele betétet cserélni.
  • multifunkciós vagy más néven delta csiszoló szintén rezgő módszerrel csiszolja a felületet, nagy előnye hogy a kisebb sarkokba is könnyedén beérhetünk vele. Bútorok betétes részének csiszolásához a legjobb.
  • excenter csiszoló melynek körbe forog a csiszoló felülete mint a flexeknek így erősebb csiszoláshoz is jól használható. A tapadókorongos csiszoló betétet külön kell megvásárolni hozzá. Közepes és nagyobb felületekre egyaránt hatékony.
  • szalagcsiszoló nagyobb felületek erős csiszolására a leghatékonyabb. Hátránya hogy elég robosztus, így hosszú távon függőleges felületek csiszolásánál nehéz tartani. A csiszolóbetétet külön kell beszerezni hozzá!

Szakemberek között is megoszlanak a vélemények ki milyet használ. Egy másik jó lehetőség, ha nem vezetékes 220 V-ról működő, hanem akkumulátoros csiszolót veszünk. Manapság egyre népszerűbb és sok helyen valóban jól jöhet a mobilitása. Használatával akár a kert legtávolabbi részén is hosszabbító nélkül dolgozhatunk vele.

Én például az excenter csiszolóval szeretek dolgozni, mert nagyon hatékony és nem rázza szét az ember kezét mint a rezgő. A betétjét is könnyen lehet cserélni. Érdemes porzsákost venni, amit akár egy porszívóra is ráköthetünk, így kevesebb por kerül a levegőbe.

Sajnos ha több fajta felületet is szeretnénk átcsiszolni előfordulhat hogy két csiszológépre is szükség lehet.

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás