Legújabb rovatunkban egy szakember videóin keresztül ismerhetitek meg a hidegburkolás fogásait.

A hidegburkolás a lakásfelújítás fontos területe, amely szintén folyamatos fejlődésen megy keresztül. A munkákhoz használt számtalan új anyag és technológia útvesztőjében próbál segítséget nyújtani a Progresszív Burkoló ( Márió) videó sorozata.

a hidegburkolás munkafolyamatai és anyagai

Ezekben a rövid videókban bemutatjuk a hidegburkolás munkafolyamatait és szakmai fogásait.

Amit a fugázásról érdemes tudni! A Progresszív Burkoló tanácsai alapján. További hasznos tippek a lakásfelújítás további munkáihoz.

Meddig bírja egy gyémántfúró? Ebben a videóban megnézhetitek a gyakorlatban is!

A következő videóban az üveglapok fúrását nézhetitek meg. Tapasztalatok, jó tanácsok amit érdemes betartani!

A fúrásokat követően ízelítőnek egy kis design fal burkolás!

Beton felület előkészítése a burkoláshoz. A járólapok lerakása előtt több előkészítő műveletet is el kell végeznünk. Többek között a padlóra került gipszdarabokat és további az építkezés munkálataiból a padlóra tapadt törmelékeket is ajánlott eltávolítani még alapozás előtt.

Ingatlan karbantartás: a padló helyreállítása.

Amint a padlófelületünk a csiszolást követően sima lett azt alaposan porszívozzuk fel, és jöhet az alapozás. Az alapozó folyadék leköti a port és stabil felületet biztosít a járólapok biztos tapadásánák.

A hidegburkolásban is kiemelt szerepet kap az alapozás amit soha ne hagyjunk ki!

Ebben a videóban a szakszerű alapozás fogásait ismerhetitek meg.

Ismét egy kis betoncsiszolás, majd jöhet a sarkok és repedések szalaggal megerősített vízszigetelése. Majd a teljes felület két rétegü szigetelése teddy hengerrel.

A beton felület javítása beton szilárdító anyaggal.

Konyhákban néha előfordul, hogy a burkolólapot nem beton vagy tégla hanem fa felületre kell ragasztani. Ilyen helyeken a hagyományos ragasztó nem biztosít megfelelő tapadást ezért egy speciális kétkomponensű műgyanta ragasztót javasolt beszereznünk. Az alábbi videóban megnézhetitek a szakszerű kivitelezés fogásait fa felületre való ragasztásnál.

Csempevágás másképp, avagy Márió bemutatja hogyan vághattok nagyobb anyagi költséget igénylő csempevágó beszerzése nélkül hatékonyan. Figyelem ez közel nem olyan gyors mint egy csempevágóval, és nem minden tipusú lapnál használható megoldás!

Konyhapadló fugázása epoxy fugázóval.

A szilikonozás már a befejező műveletek közé tartozik, de nagyon el lehet rontani. Az alábbi videóban mégnézhetitek a szakszerű szilokonozás fogásait..

Feszültségmentesítő lemez alkalmazása beltérben. Mikor érdemes használni és mi célt szolgál? A videóban megnézhetitek.

Mit csináljunk ha karcos lett a burkolatunk?

Manapság divatosak a nagy méretű burkoló lapok. Az alábbi videóban egy nagyméretű gresslappal készült fürdőszoba burkolásába nézhettek bele.

A Progresszív Burkolót az alábbi közösségi felületeken is megtalálhatjátok!

Az oldalt folyamatosan bővítjük újabb videókkal!