A blog fő témája az otthonszépítés de magazinblog révén az élet különböző területeit is szeretnénk egy kicsit körbe járni, ami most az instagram profil építése lesz.

Ezen az oldalon a mindennapi élet különböző területein is jól hasznosítható ötleteket osztunk meg veletek.

Az első témánk: Hogyan szerezz több ezer új követőt instagram oldaladnak?

instagram követők szerzése

A közösségi oldalak eredményes használata manapság minden magánszemély és vállalkozás számára fontos szemponttá vált. Az instagram is egy hatékony felület ahol jól bemutathatjuk vállalkozásunk kínálatát és akár egy kis ingyen reklámot is szerezhetünk szolgáltatásainknak. Elsőként a célzott fizetett hirdetésekkel itt is jó eredményeket érhetünk el, de természetesen az instagramot is különböző funkciókra lehet használni, ugyanis sokan csak passzív nézőként böngésznek rajta.

Azonban aki szeretne vállalkozásának, vagy különböző online felületeinek ( youtube csatorna, blog, céges weboldal stb..) egy jól működő bemutatkozási felületet kialakítani az instagram ehhez is kiváló lehetőséget biztosít. A facebook mellett egyre erősödő közösségi felületté nőtte ki magát, sok lehetőség van benne amit kár lenne kihagyni.

Az instagram profil felépítésének is megvannak a fogásai amit érdemes megtanulni, ha eredményesek szeretnénk lenni ezen a közösségi felületen.

Mi több mint 2 éve használjuk ezt a felületet és ez idő alatt jelenleg 2600 fölötti követőnk van. (Amennyiben több időd szántunk volna rá ennek a többszörösét is elérhetnénk)!

Tudjuk ez nem egy kiugró szám és a ma népszerű celebek, influenszerek ennek 10 vagy 100 szorosát is elérhetik. De ne feledjük nekik nagy előnyük a televízióban vagy további felületeken már megszerzett ismertség, amely önmagában tömegeket aktivizál.

De mit csinálhat egy kisebb vállalkozás aki szeretné bemutatni termékét vagy szolgáltatását az instagramon?

Hogyan érhetünk el több ezres követőtábort?

Megmutatjuk hogyan lehetséges ez teljesen legális módszerekkel, sok időráfordítással de ingyen!

Az instagram tartalmunk felépítése.

Természetesen az első célunk a követőtábor növelése, ezt azonban gyenge tartalommal kevésbé fogjuk elérni. Ezért fontos, hogy folyamatosan posztoljunk lehetőleg jó minőségű képekkel amit tartalmas leírásokkal bővítsünk. Ugyanis ki követne egy számára semmilyen értéket nem közvetítő profilt? Az érték mindenki számára relatív dolog és érdeklődési körönként változó lehet.

Még a profilunk elindítása előtt érdemes átgondolni milyen célcsoportot érdekelhet a mi tartalmunk. Előfordulhat, hogy különböző módszerekkel felépítünk egy követőtábort, azonban az gyorsan csökkenni fog ha nem lesz az érdeklődésüket fenntartó folyamatos és friss tartalmunk.

Az instagram követők:

Bármilyen témájú oldalt is indítunk az első fő célunk ezt minél több emberhez eljuttatni. Sokan azt gondolják, ha kiugró tartalmuk van az vírus szerűen hozza a követők tömegeit, amely ritka esetben valóban előfordulhat de nem ez a jellemző. Ezért a legtöbb esetben nekünk kell megtennünk a lépést a követőink felé!

De hogyan találjuk meg a célcsoportunkat?

Keressünk a mi oldalunkhoz hasonló témájú profilokat és nézzük meg a követőik listáját. Ezek a személyek valószínűleg érdeklődnek a téma iránt így érdemes nekünk is őket bekövetni.

Frissen induló oldalként ezt csak korlátozottan tehetjük meg mivel van egy bekövetési limit amit ha átlépünk büntetésbe kerülhetünk!

Amelyik profil már régebben elindult csak hónapokig nem foglalkoztunk az építésével azzal kicsit több napi bekövetést végezhetünk, de ne essünk túlzásba. Óránként 30 embernél vagy vállalkozásnál ne kövessünk be többet egyszerre. Indulásnál a legnehezebb új követőket szerezni ezért ha jó és folyamatosan frissülő tartalmunk van, az nagymértékben megnöveli az esélyeinket a visszakövetéshez.

Bármilyen minőségű és érdekes posztjaink vannak, nekünk kell megtenni az első lépést a követők felé. Ez maximum a már ismert személyeknél van fordítva ahol a nevük ismertségéből adódóan sokan bekövetik őket, anélkül hogy nekik kezdeményezni kellene. Náluk a visszakövetés szabályai is mások!

A célcsoportunkat a személyes kapcsolatainkon keresztül is invitálhatjuk az insta oldalunk követésére. Így például egy fodrász vagy kozmetikus a vendégeivel való találkozáskor elég közvetlen kapcsolatba kerül, így a beszélgetésein keresztül is új követőket szerezhet. De vannak területek ahol ez kevésbé működik.

De visszatérve az online felületre bátran jelöljünk be a oldalunk témája iránt érdeklődő személyeket. Sokan nem fognak visszajelölni, de ne bátortalanodjunk el idővel javulni fog a visszakövetők aránya. Ügyeljünk az egyensúlyra és ne kövessünk 4 vagy 6-szor annyi személyt mint amennyi minket követ. Pl: Van 150 követőnk ilyenkor ne kövessünk 600-nál több profilt. Ez természetesen csak egy íratlan szabály, mert bármennyi embert bekövethetünk, viszont az emberek általánosságban nem szeretnek visszakövetni olyan profilt amely aránytalanul több személyt követ mint a saját követőik száma. Ezek az oldalak követő vadászoknak tűnnek sokak szemében (néha jogosan).

Hogyan csináld!

Keress a profilod témájával azonos oldalt és nézd végig a követőinek a listáját. Kövess be a listából 10-20 személyt. Ezt naponta 2- 4 alkalommal megismételheted. A kora reggeli 5-7 óra közötti és az esti 18-21 óra közötti időszak a leghatékonyabb a bekövetésekhez. Az így bekövetett napi kb: 60-80 személyből az oldal témájától függően lesz napi 4-15 új visszakövetőd. Ez csináld napi rendszerességgel így ha csak havi 20 nappal számolunk egy hónapban elérheted a 120-200 új követőt. Egy régebb ideje működő insta profilnál márt havi 400-1000 új követőt is szerezhetsz ezzel a módszerrel.

Hetente egyszer érdemes kikövetni azokat akik nem követtek vissza, így fenntarthatód az arányt. A kikövetésnél is maradj az óránkénti 30 közelében (mert itt is van limit). Aki visszakövetett azt te is tartsd meg a követőid között. Légy korrekt! Sokan csak arra mennek, hogy őket kövessék, de ne ess ebbe a hibába. Természetesen vannak kivételek akiknek a profiljában található tartalmaival nem tudsz azonosulni vagy teljesen üresek még kép és poszt sincs azokat kikövetheted, de ne űzz sportot ebből. 7000-es követtábornál már kezdődnek a taktikázások mert a követés és visszakövetéseknek az aránya itt már szabályozottabbá válik.

Mindig vizsgáld meg kik az értékes követők számodra! Mert például egy magyar nyelvű oldal számára ha sok külföldi bekövető jelentkezik az nem biztos, hogy érti és értékeli a tartalmaidat, csak egy visszakövetés reményében kezd el követni téged. Ezért ne csak a sok követő legyen a cél, hanem inkább a kicsivel kevesebb de az oldalad témája iránt valóban érdeklődő személyeket gyűjtsd magad köré.

Mindig tiszteld a követőid! Légy aktív te is az ő oldalaikon és időnként kommentelj is náluk.

Tudjuk vannak pénzért insta követőket ajánló oldalak amelyek által hirtelen megnövekedhet a követőid száma, de az soha nem lesz olyan értékes követői csoport mintha azt te magad építed fel. Sok időt és energiát igényel ez a feladat, de ha kitartó vagy meghozza a gyümölcsét.

A fent leírt módszerrel, ha kitartó vagy éves szinten akár 2000-10 000 fős követő tábort is gyűjthetsz, ez csak a szorgalmadon múlik. Mi kipróbáltuk és valóban működik a bejegyzésben bemutatott módszer. A kikövetésekhez érdemes letölteni a google play áruházból ( Insta followers unfollowers címen keresd), ez a pár alkalmazás segít eligazodni a nem követők és követőid között amely több százas vagy ezres profilnál már elég áttekinthetetlen feladattá válhat.

Reméljük a bejegyzésben található technikát használva te is sok új követőt szerzel instagram oldaladnak.

Az instagramon 1000otthon néven megtalálsz minket!