Nagyobb hibák javítása a falakon.

Az előző bejegyzésben már volt szó a kisebb falhibák javításáról. Ebben a bejegyzésben a mélyebb és nagyobb felületű faljavításról lesz szó.

A tenyérnyi vagy annál nagyobb hibák javításához egy kicsivel több kézügyesség szükséges.

Az szinte biztos, hogy egy réteg simító glett kevés lesz ilyen felületekre, ezért mindenképpen két, vagy három réteggel számoljunk.

A rétegek felhordása közötti száradási időt mindig tartsuk be!

A gletteléshez használjunk spaklit és glettvasat.

Falrepedéseknél mindig kaparjuk le a laza pergő részeket, majd egy réteg mély alapozóval ecsettel kenjük le a glettelésre váró felületet. A mély alapozó szilárd alapot biztosít a gletteléshez és egyben a port is leköti.

Ahol hosszabb sávban csíkszerű a repedés használjunk üvegszálas hézagerősítő csíkot és ezt a glettanyaggal együtt egy spaklival simítsuk a falra, a repedés vonalával megegyezően.

Az első réteg glettelésénél próbáljuk feltölteni a felületet, itt még nem baj, ha kisebb karcok maradnak munkánk után.

A második glettelés már pontosabb munkát kíván, és ha alaposan feltöltöttük a mélyedést akkor nem szükséges újabb réteg.  A száradást követően csiszoljuk át a glettelt felületet, majd végezzük el a javított foltok mély alapozását, amiről a kisebb hibák javításának leírásában már írtam.

Amennyiben minden szerszámot elmostunk, felkészülhetünk a falfestéshez.

Előző rész elérhető itt

Írta és szerkesztette:  Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

Scroll to Top