Kültéri festés fa felületen. Széldeszkák mázolása.

Vékony lazúr használatakor ügyeljünk a munkaterület alapos letakarására, mert ez a festék nagyon híg, és könnyen csöpög festés közben.

A festéküzletekben bőséges választékból válogathatunk igényeink és persze pénztárcánk szerint. Azonban bármilyen festéket is választunk, igyekezzünk lehetőleg a munkákat árnyékban, és ne a tűző napon végezni, önmagunk és a festék tartóssága érdekében is.

A legjobb ha olyan festéket választunk amely nem igényel alapozást és két rétegben felhordva tökéletes felületet képez. Természetesen használhatunk hagyományos olajfestéket is fa felületeink bevonására, viszont ilyenkor mindig alapozzunk a fedőfesték színével megegyező alapozóval.

Széldeszkák mázolása. (orom deszkák.)

faház, széldeszka, oromdeszka

A széldeszkák, vagy más néven oromdeszkák, a ház tetőszerkezete és homlokzati falai között helyezkednek el. Ezek általában vízszintes felületek ezért mindenképpen festésükhöz a vastaglazúr a legjobb. A vékony lazúrnál már említettük milyen könnyen csepeg, és ez a fő oka, hogy nem ajánlott ilyen helyekre.

Aki magasban szédül, ezt a munkát inkább hagyja ki, mert rendkívül veszélyes!

Egy másik veszélyforrás a darazsak! Talán nem is gondolnánk, de a széldeszkák népszerű lakóhelyet nyújtanak a darazsaknak, így gyakran darázsfészkekre is találhatunk festés közben.

Egy gurulós állvány szintén hasznos lehet a széldeszkák festéséhez, ami nem jellemző hogy minden háztartásban megtalálható. Így a költségek tervezésénél ezzel is kalkuláljunk! Természetesen egy stabil alumínium létráról is elvégezhetjük a feladatot, de ilyenkor a biztonságos munkavégzés érdekében, kérjünk meg valakit aki a létrát alul biztosítja.

További hasznos írások a kültéri munkákról.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás