Kültéri festés fa felületen. Széldeszkák mázolása.

Kültéri festés fa felületen. Széldeszkák mázolása.

Vékony lazúr használatakor ügyeljünk a munkaterület alapos letakarására, mert ez a festék nagyon híg, és könnyen csöpög festés közben.

A festéküzletekben bőséges választékból válogathatunk igényeink és persze pénztárcánk szerint. Azonban bármilyen festéket is választunk, igyekezzünk lehetőleg a munkákat árnyékban, és ne a tűző napon végezni, önmagunk és a festék tartóssága érdekében is.

A legjobb ha olyan festéket választunk amely nem igényel alapozást és két rétegben felhordva tökéletes felületet képez. Természetesen használhatunk hagyományos olajfestéket is fa felületeink bevonására, viszont ilyenkor mindig alapozzunk a fedőfesték színével megegyező alapozóval.

Széldeszkák mázolása. (orom deszkák.)

faház, széldeszka, oromdeszka

A széldeszkák, vagy más néven oromdeszkák, a ház tetőszerkezete és homlokzati falai között helyezkednek el. Ezek általában vízszintes felületek ezért mindenképpen festésükhöz a vastaglazúr a legjobb. A vékony lazúrnál már említettük milyen könnyen csepeg, és ez a fő oka, hogy nem ajánlott ilyen helyekre.

Aki magasban szédül, ezt a munkát inkább hagyja ki, mert rendkívül veszélyes!

Egy másik veszélyforrás a darazsak! Talán nem is gondolnánk, de a széldeszkák népszerű lakóhelyet nyújtanak a darazsaknak, így gyakran darázsfészkekre is találhatunk festés közben.

Egy gurulós állvány szintén hasznos lehet a széldeszkák festéséhez, ami nem jellemző hogy minden háztartásban megtalálható. Így a költségek tervezésénél ezzel is kalkuláljunk! Természetesen egy stabil alumínium létráról is elvégezhetjük a feladatot, de ilyenkor a biztonságos munkavégzés érdekében, kérjünk meg valakit aki a létrát alul biztosítja.

További hasznos írások a kültéri munkákról.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Kapcsolatfelvétel velünk

az alábbi e-mail címen:

Üzenet a szerkesztőknek!

Kattints ide
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Többfunkciós festékek.

Egy festéknél mindig előnyös ha több feladatra vagy felületre is felhasználható a többfunkciós festékek erre kínálnak megoldást. Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!