A nagy melegeket látva sokan gondolkoznak egy klíma beszerzésén. Azonban milyet érdemes választani, és hol vásároljunk?

Amennyiben döntöttünk elég a melegből, és egy klímaberendezéssel szeretnénk hűsíteni magunkat, nem elég csak elszaladni egy közeli elektronikai áruházba, és választani egyet az akciós termékek közül.

klíma a lakásban

Klímaberendezést nem egy két évre vásárolunk ezért, mindenképpen ajánlott egy szakképzett klímaszerelőn keresztül megvásárolni a készüléket.  A klímások szeretnek minőségi termékeket felszerelni, mert az ő számukra is fontos, hogy a megrendelőknek  hosszú évekig jól működő  készülékük legyen. Egy jól működő készüléknél általában évenként egy szakember által végzett karbantartás elegendő! A készülék kiválasztásában is nagy segítséget tud nyújtani egy jól képzett klímás csapat.

Érdemes alaposan körülnézni és tájékozódni vásárlás előtt!(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
google_ad_client: „ca-pub-4115527595768281”,
enable_page_level_ads: true
});

Tényleg szüksége van klímára?
Néhány szempont amely a klíma beszerelése mellett szól:
A klíma használat néhány hátránya, amivel szintén számoljunk:

Azonban egy jó minőségű készülékkel és egy megbízható klímatelepítő szakemberrel, már félig jó úton járunk.

Az elvárások nagyok, és mindenki szeretné, ha egy olcsó és nem túl magas költséggel üzemelő berendezést kapna, amely hosszú távon kiszolgálja.

Valamint ezek mellett szeretnénk, ha a készülékre legalább 3 év garanciát, és természetesen csendes, és alacsony zajszintű működést kapnánk.

Ezek mellett még pár extra funkciót is elvárnánk pl: légtisztító funkciók stb…

Viszont egy olcsó akciós készülék, nagy valószínűséggel nem fogja biztosítani a felsorolt paramétereket.

A tapasztalat azt mutatja, klímakészülék vásárlása előtt konzultáljunk egy szakemberrel. Ugyanis sok hasznos információval támogathatja döntésünket, a megfelelő készülék kiválasztásában. Valamint a berendezés ideális elhelyezését is felvázolja számunkra, ami szintén egy fontos szempont.

Nagyon sok függ a klíma készülék helyes telepítésén, ezért mindenképpen olyan szakembert válaszon aki a folyamatos karbantartást is vállalja, és lehetőleg nem lakik messze a lakóhelyünkhöz.

Milyen klímában gondolkozzunk?

Rengeteg szempontot kell körüljárnunk az ideális klíma kiválasztásához is.

A hely, a lakótér adottságai, belmagasság és egyéb szempontok.

Néhány klíma fajta amiből választhatunk:

Amennyiben megtaláltuk a számunkra megfelelő készüléket, a lakás elektromos hálózatának adottságait is érdemes felmérni.

Ez szintén egy lényeges lépés még telepítés előtt, mert nem biztos, hogy a hálózat megfelelő a készülék folyamatos működéséhez.

Amennyiben szeretnénk, ha a készülék nem csak jól üzemelne, de a belső tér színeihez is illene ez további költségekkel járhat.

A mai modern klíma berendezések már több lényeges felhasználói igényt vesznek figyelembe, így nem csak a halk és praktikus üzemelés, de a beltéri egységek színei is variálhatóak.

Sok sikert az ideális klímaválasztáshoz!

Kérjük ossza meg ismerőseivel is, ha a bejegyzést hasznosnak találja.

Előre is köszönöm!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Loading poll ...

Vélemény, hozzászólás?