Hogyan növeljük a fűtés hatékonyságát!

Akár radiátorral, vagy konvektorral fűtünk a lakásban, előfordulhat hogy gyengének találjuk a fűtés hatékonyságát.

Mit tehetünk ilyenkor?

Gázkonvektoros fűtésnél még feljebb vehetjük a fűtést egy fokozattal, azonban hagyományos távfűtésnél a radiátorok sok helyen még nem szabályozhatóak, így ott még ez az opció sem lehet megoldás, ha kicsit melegebbet szeretnénk az otthonunkban.

fűtés hatékonysága

Manapság a takarékosság egyre több területen előtérbe került a háztartásokban, így mindenki próbál minél gazdaságosabban és természetesen költségkímélőbben élni. Ezt például a lakások hagyományos izzókról való ledes izzókra való áttérése is bemutatja. Egyre több próbálkozás van amivel a rendelkezésünkre álló energiát nagyobb hatásfokkal tudjuk hasznosítani.

Például: a fűtésnél egy hőtükör fólia használata!

Már sok lakásban lehet találkozni vele. Nem csodaszer, de egy kicsivel hatékonyabbá teszi a radiátorból áradó drága fűtési hőt. Én konvektoros fűtésnél alkalmaztam, már néhány fűtési szezont végig teszteltem, és a tapasztalatok alapján valóban hatékony megoldás.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

A hőtükör fólia lényege, hogy a radiátor vagy konvektor mögé kell felragasztani, és a fal felé áramló meleg levegőt visszaáramoltatja a szobába. Tény hogy hőtükör nélkül a radiátorok mögötti hideg falak sok energiát elnyelnek, ezért egy ilyen megoldással egy kis anyagi ráfordítással ezt csökkenthetjük, és hatékonyabbá tehetjük a fűtési rendszer hőjét. Igaz nem egy esztétikus megoldás, de nagyon hasznos lehet főként olyan helyeken ahol a külső homlokzat még nincs szigetelve.

Egy hőtükör fóliát akár házilag szakember igénybevétele nélkül is könnyen felragaszthatunk!

Ezek a hőtükör fóliák szinte minden barkácsáruházban megvásárolhatóak.

Jó tanács!

Mivel többfajta szélességben és hosszúságban kapható, ezért vásárlás előtt mérjük le nekünk milyen mennyiségre lesz majd szükségünk belőle.

További hasznos tanácsok otthonteremtéshez, felújításhoz.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás