Egy kis lakás is lehet ötletes, egy jó kialakítással.  Sokan vannak, akik néhány négyzetméterben gondolkozhatnak csak a lakásbelső megtervezésnél.

Ilyen esetben érdemes minden hasznos ötletet átgondolni.

praktikus helykihasználás

A praktikus helykihasználás az első amit mérlegelni kell kis lakásoknál.

Na de merre terjeszkedjünk?

Minden irányba, de talán legfőképp fölfelé.

A galéria építés sajnos a legtöbb helyen nem megoldható, mert a mai lakások már lényegesen kisebb belmagassággal készülnek.

Azonban még így is találhatunk olyan tereket ahová egy polc, vagy egy beépített szekrény által plusz pakolási helyeket nyerhetünk.

A képen is látható az ajtó tok tetejére felépített beépített szekrény milyen jó megoldás.

A szellőzőnyílásokat mindig tartsuk szabadon és ne építsük be!

Az első amit érdemes mérlegelnünk az ajtó tokok tetején lévő üres terek, de egy előszobai kisebb beugró részt, vagy sarkot is hatékonyan kihasználhatunk.

A kép jobb felső sarkán látható hogy a gázcsövet is esztétikusan be lehet építeni.  De a forró fűtés csöveknél, már vigyázzunk!

Kis helyiségekben mindenképpen világos színekben gondolkozzunk a festésnél, mert a sötét színek optikailag szűkítik a teret. Egy tükör felszerelése is jó ötlet lehet, azonban ne essünk túlzásokba.

Egy jól kitalált és elhelyezett beépített szekrénnyel sok hasznos tároló helyet nyerhetünk, amely esztétikailag is ízléses kiegészítője lehet a lakásunknak.

További ötletadó írások otthonteremtéshez.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

A lakásfelújítás kulisszatitkai hírlevél sorozat!

Vélemény, hozzászólás?