Amennyiben szobafestő, és egyéb lakásfelújításhoz tartozó munkáinkat saját magunk szeretnénk elvégezni, néhány munkafolyamathoz gépekre és speciális szerszámokra is szükségünk lesz.

Néhány lakásfelújítási munkánál kevés az emberi erő, és egy elektromos barkácsgéppel nagy mértékben megkönnyíthetjük a munkánkat. Azonban ez plusz költségekkel jár, amivel szintén érdemes kalkulálni, ha anyagi megfontolásból szeretnénk házilag elvégezni a felújítást.

elektromos barkácsgépek

Igaz néhány gépet a felújítást követően más alkalmakra is hasznosíthatunk a ház körüli karbantartási munkákhoz, de vannak melyeket csak egy bizonyos feladatra fogunk használni. Egy két alkalomra egy olcsóbb gép is kiválóan megfelel a munkáink elvégzéséhez, azonban ha hosszabb távon gondolkodunk érdemes, nagyobb teljesítményű gépet beszereznünk. A barkácsgépek kínálata nagyon széles palettán mozog, és sok jó minőségű gép megtalálható az üzletekben, melyekkel nagy mértékben megkönnyíthetjük lakásfelújítási munkáinkat.

Egy falcsiszoló gép például nagyon hasznos, ha nagyobb felületet szükséges átcsiszolnunk, azonban ennek költségei elég magasak. Ilyen esetekben  egy csiszoló gép vásárlása helyett, egy bérléssel jobban járhatunk.

A gépbérléseknél a napi bérleti díj mellett kaució is szükséges!

Néhány elektromos kisgép, amely nagy segítségünkre lehet a felújítás során:

Fontos hogy a felsorolt gépeket, nagy körültekintéssel és a biztonsági előírásokat betartva használjuk.

Jó tanács!

Olcsóbb barkácsgépeknél érdemes a folyamatos használat között időnként szünetet tartani, mert a motorjuk hamar felmelegszik.

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?