Réz és műanyag felületek festése.

Réz, műanyag, vagy alumínium felületek festése univerzális festékkel ajánlott.

A mai modern fűtési rendszerekhez már rézcsöveket használnak, melyek festéséhez nem megfelelő a hagyományos olajfesték.

Tudom sokan egyszerűen falfestékkel átfestik a réz csöveket, amely valóban sokszor jól bírja, de ez a megoldás nem igazán ajánlott.

Ahol előzőleg már szakszerűen kezelve lett a réz felület esetleg szükség megoldásnak jó a falfesték is, azonban ahol még festetlen réz csövvel van dolgunk az első két réteg jó, ha kifejezetten rézre való festékkel lesz bevonva.

Az unitop univerzális festék nagyon stabil felületet képez, így bátran használhatjuk: kül és beltérben egyaránt.

Ez a festék nagyon tartós bevonatot képez, és egy másik pozitív tulajdonsága hogy vízzel hígítható, tehát nincs kellemetlen oldószer szag az egész helyiségben használatát követően. Azonban elég drága festék! Amit többen jeleztetek is: Miért ajánlok ilyen drága festéket? Ezért szeretnék az unitop mellett további megoldásokat is bemutatni nektek.

Ma már több gyártó kínálatában is találhatunk kifejezetten rézre való festéket, például a Hammerite is készít egy vízes bázisút. Árban lényegesen olcsóbb mint az unitop!

Ne tévesszen meg titeket ez egy vízes bázisú radiátor festék ami javasolt réz csövekre is!

Valamint szintén a Hammerite kínálatában található egy speciális fémalapozó festék, amit a gyártó többek között réz felületek festésére is ajánl.

Akinek ez sem megfelelő, a Buda primer alapozót is használhatja a réz csöveinek festéséhez.

Ezt egy vagy két rétegben ajánlott felhordani, majd ezt követően már bármilyen zománcfestékkel bevonható. Mivel a rézcsövek általában fűtéscsövek, ezért hőálló radiátorfestéket javasolunk a festésükre.

Az unitop festéket már több esetben is a réz mellett különböző műanyag felületekre is használtam pl: Teherautóm platójának műanyag burkolatát is ezzel az anyaggal festettem le, és több év után is jól ellenáll az időjárásnak. Nagy előnye hogy, rendkívül könnyen kenhető, és gyorsan szárad. Rézcsöveknél ne lepődjünk meg, ha az első kenés után, a csövek zöldes színűek lesznek, ezt a későbbi rétegek már jól eltakarják. Általában három réteg felhordása is szükséges! Csövekre ecsettel. Azonban nagyobb felületekre a tökéletes végeredmény érdekében szivacs, vagy velúr hengerrel is felhordható.

A munkafelület alatti padlót alaposan takarjuk le, mert a lecseppenő festék a teljes száradást követően már csak nitró hígítóval távolítható el.

Munkáink végeztével a szerszámokat azonnal bő vízzel mossuk ki!

Ezt a festéket is jól lezárva, száraz hűvös helyen tároljuk.

A festék Aquakolor színezőpasztával színezhető!

Bővebb információ az unitop univerzális festékről.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás