Lakásfelújítás, a nagy kihívás. - 1000 otthon magazinblog

Lakásfelújítás, a nagy kihívás.

A tavaszi, valamint nyári időszak ideális a lakásfelújítás és egyéb külső és beltéri munkák elvégzéséhez.

Azonban a manapság tapasztalt szakember hiányban, ebben az időszakban egyre nehezebb találni iparost a munkák elvégzéséhez. Ezért ha a felújítást mindenképpen csak a nyári, és tavaszi hónapokban tudjuk megoldani, már több hónappal előtte érdemes tájékozódni, árajánlatot kérni, és megállapodni egy szakemberrel egy fix időpontban.

lakásfelújítás

Amennyiben komplett lakásfelújításra készülünk további nehézség lesz a különböző szakemberek munkavégzésének összehangolása.

Fontos a tervezés, de a tapasztalat azt mutatja hogy a legpontosabb tervezés is könnyen módosulhat a szakemberek által, és az alapterv valószínűleg több módosítást is igényelhet majd. Érdemes rugalmasnak lenni és ne ragaszkodjunk görcsösen az alaptervhez, mert egy felújítás közben rengeteg dolog módosítást okozhat.

Tudom erre sokan azt mondják: Én vagyok a megrendelő, és én fizetek! Ami igaz, és természetesen ne csak mi legyünk rugalmasak, hanem az iparosok részéről is várjuk el ezt. A munkákhoz szükséges anyagokat is érdemes már jó előre beszerezni, hogy az se okozzon további fennakadást.

Jó tanács!

Amennyiben megoldható, tervezzük a belső lakásfelújítási munkákat Január-Március közötti időszakra mert akkor még a szakembereknek több a szabad kapacitása, így ritkábbak lesznek időbeli csuszások a kivitelezésben.

Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha erre az időszakra időzítünk!

Tudom sok munkafolyamat nem megoldható ezekben a hónapokban pl: ablakok mázolása és egyéb  kültért is érintő munkafolyamatok. Viszont a legtöbb beltéri munka fűtés mellett is kiválóan elvégezhető.

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

More From My Blog