Skip to content

Mit csináljunk, ha szemcsék kerültek a festékbe?

Gyakran előfordul, és nagyon kellemetlen, amikor a festékbe sűrű festékdarabkák kerülnek és festés közben alig győzzük kiszedegetni.

Előfordul, hogy a frissen kibontott festékben is bőven akadnak sűrű festékdarabkák. De akkor is gyakori ez a probléma ha előzőleg fűrészporos tapétára festettünk, és ezt követően szeretnénk sima falat készíteni vele. Ilyenkor szinte biztos, hogy néhány fűrészporszemcsét összegyűjtünk a teddy hengerrel.

Jó ötlet!

Keressünk egy már használaton kívüli, de szakadás nélküli nylon harisnyát és szűrjük át a festéket rajta.

A festékünk így újra tiszta lesz, és sima falak festéséhez ideális. Azonban a teddy hengert se felejtsük el kimosni ilyenkor, mert sok szemcse abból is visszakerülhet a szűrt festékünkbe.

Amennyiben hasznosnak találtad ezt a bejegyzés kérlek, oszd meg másokkal is így sokan hasznosíthatják a bejegyzésben leírtakat.

 

További bejegyzések a lakásfelújítás témájában.

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

Kapcsolatfelvétel velünk

az alábbi e-mail címen:

Üzenet a szerkesztőknek!

Kattints ide
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Többfunkciós festékek.

Egy festéknél mindig előnyös ha több feladatra vagy felületre is felhasználható a többfunkciós festékek erre kínálnak megoldást. Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!