Otthonunk és az ecet.

Az ecet minden háztartás hasznos, és praktikus kelléke.

Elsődlegesen a főzéshez használjuk, azonban érdemes egyéb dolgokra is kipróbálni.

ecet a lakásban

Gorcső alá vettük az ecet további felhasználási lehetőségeit.

1. Vízkőoldó tulajdonsága régóta ismert, így hatékonyan felhasználhatjuk elektromos vízforralónk, régi típusú kávéfőzőnk, vagy akár a mosógép vízkőmentesítésére. A mosógépekhez 20 %-os ecetet használjunk!

2. Az ecet szagtalanításra is kiváló! Ezért cipőink illatát is megújíthatjuk vele. Tegyünk egy darab ecetbe áztatott rongyot a cipőbe és hagyjuk ott reggelig. Ne ijedjünk meg az ecet erős illata hamar elszáll és a cipőben lévő kellemetlen szagok is távoznak!

3. A hűtőszekrény belsejét is érdemes időnként ecetes vízzel áttörölni, így nem csak szagtalanítjuk azt, de a hűtő belső oldalán képződő fagyásokat is csökkenthetjük.

4. A fa vágódeszka használatát követően a legjobb fertőtlenítés, ha hígítatlan ecetet öntünk rá. Ezt követően sima bő vízzel mossuk le és hagyjuk megszáradni.

5. Sokaknak talán nem újdonság, de a vágott virágok is tovább szépek maradnak a vázába, ha egy kanál ecetet és egy csipet cukrot rakunk a vízbe.

Természetesen az ecet továbbra is elsődlegesen egy jó uborkasaláta elmaradhatatlan hozzávalója marad, de talán sokan kipróbálják és használják a bejegyzésben felsorolt alternatív felhasználási lehetőségeit is.
a lakásfelújítás kulisszatitkai

További hasznos bejegyzések otthonteremtéshez!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás