Az ecet minden háztartás hasznos, és praktikus kelléke.

Elsődlegesen a főzéshez használjuk, azonban érdemes egyéb dolgokra is kipróbálni.

ecet a lakásban

Gorcső alá vettük az ecet további felhasználási lehetőségeit.

1. Vízkőoldó tulajdonsága régóta ismert, így hatékonyan felhasználhatjuk elektromos vízforralónk, régi típusú kávéfőzőnk, vagy akár a mosógép vízkőmentesítésére. A mosógépekhez 20 %-os ecetet használjunk!

2. Az ecet szagtalanításra is kiváló! Ezért cipőink illatát is megújíthatjuk vele. Tegyünk egy darab ecetbe áztatott rongyot a cipőbe és hagyjuk ott reggelig. Ne ijedjünk meg az ecet erős illata hamar elszáll és a cipőben lévő kellemetlen szagok is távoznak!

3. A hűtőszekrény belsejét is érdemes időnként ecetes vízzel áttörölni, így nem csak szagtalanítjuk azt, de a hűtő belső oldalán képződő fagyásokat is csökkenthetjük.

4. A fa vágódeszka használatát követően a legjobb fertőtlenítés, ha hígítatlan ecetet öntünk rá. Ezt követően sima bő vízzel mossuk le és hagyjuk megszáradni.

5. Sokaknak talán nem újdonság, de a vágott virágok is tovább szépek maradnak a vázába, ha egy kanál ecetet és egy csipet cukrot rakunk a vízbe.

Természetesen az ecet továbbra is elsődlegesen egy jó uborkasaláta elmaradhatatlan hozzávalója marad, de talán sokan kipróbálják és használják a bejegyzésben felsorolt alternatív felhasználási lehetőségeit is.
a lakásfelújítás kulisszatitkai

További hasznos bejegyzések otthonteremtéshez!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?