Radiátorfestés házilag.

A radiátorfestés elvégzése ajánlott még a fűtési szezon megkezdése előtt.

Amennyiben bírjuk, a nyári meleg napok is megfelelőek a festéshez!

Több fajta radiátor is létezik ezért ennek megfelelően érdemes a hozzávalókat is beszerezni.

radiátor festés házilag

Néhány radiátort elegendő egy spray-vel átfújni, de vannak nehezebben megközelíthető felületű radiátorok, ahol ecsetre, vagy egy kis hengerre is szükségünk lesz. Hagyományos zománcfestéket ne használjunk a radiátorra, mert a folyamatos magas hőmérséklet miatt idő előtt fog besárgulni! Sajnos költségesebb, de radiátorfestéket szükséges beszereznünk, a maradékból azonban fűtési csöveinket is átfesthetjük.

Egy pipa ecset a legjobb a nehezen elérhető felületek átfestéséhez.

A festést megelőzően mindig alaposan takarítsuk le a radiátort, ha szükséges vizes ronggyal, de ezt követően hagyjuk teljesen megszáradni.

Festeni csak száraz portalanított felületre szabad!

Takarjuk le a radiátor körüli falat és a padlót. A takaráshoz a hullámpapír a legjobb, de ennek hiányában egy vastag takarófólia, vagy legvégső estben az újságpapír is megfelelő. A takaráshoz használt anyagokat papírfestőszalaggal rögzítsük. Amennyiben a festéshez spray-t használunk a festést megelőzően azt alaposan rázzuk fel.

Fontos hogy festés közben zárjuk be az ablakot, mert a festékpermetet a szél jobban szétszórja a helyiségben. A festéshez használjunk védőfelszerelést ( pormaszk, védőkesztyű, és védőszemüveget.)

A festést egy rövid 1-2 órás száradást követően ismételjük meg. Általában két réteg elegendő, de néhány esetben a harmadik rétegre is szükség lehet.

Szórásnál a festés alapozást nem igényel, de ha vannak rozsdás részek a radiátoron azokat érdemes rozsdaoldó alapozóval, esetleg egy rozsdaátalakítóval lekezelni még festés előtt.

A festést követően távolítsuk el a takaráshoz használt anyagokat, majd alaposan szellőztessük át a helyiséget!

További hasznos ötletek festéshez!

Írta és szerkesztette Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás