Budapest festékbolt kínálat terén nagyon jól ellátott. Minden kerületben több festékbolt is található, és ezek ráadásul jól felszerelt üzletek.

Aki lakásfelújításra készül bőséges anyagbeszerzési forrást találhat akár házilag, vagy szakember által szeretné elvégezni a festő mázoló munkákat. Tapétabolt már kicsivel kevesebb található.

festékbolt lista budapesten

A festő munkák megkezdése előtt érdemes felmérni a közelben található festékboltokat, és egyéb beszerzési helyeket. Mert bármennyire is próbálunk pontosan tervezni, a felújítás közben néha szükségünk lehet még egy két hozzávalóra, ekkor jól jöhet ha tudjuk hová menjünk vásárolni.

Fontos hogy ne csak a nagy barkácsáruházakban gondolkozzunk!

Egy kisebb üzletben sokkal hozzáértőbb személyzettel találkozhatunk, így nem csak a festékeket, de egy kis szakmai segítséget is kaphatunk.

Sajnos hajlamosak vagyunk kivetíteni hogy a kisebb festékbolt biztos drágább, mint általában az élelmiszerüzleteknél ezt megszokhattuk.

Pedig ez nem igaz!

Sőt sok esetben még olcsóbb is lehet!

A barkácsáruházak tagadhatatlan nagy előnye, hogy a festékek mellett sok minden mást is egy helyen beszerezhetünk, például: kilincsek, csavarok, gépek, villanyszerelési dolgok. Azonban hátrányai is vannak, például: ha valami kérdésünk lenne, csak nehezen találhatunk hozzáértő eladót akinél tájékozódhatunk.

Amennyiben szakemberrel tervezzük a kivitelezést a legtöbb esetben az anyagbeszerzésre kevesebb gondunk lesz, de azért ebben az esetben is jó  tudni hová érdemes mennünk, ha hirtelen egy két anyagra még szükségünk lenne. Ez a blog azért jött létre, hogy hasznos tanácsokkal segítse a lakásfelújítási és karbantartási munkákat, a házon kívül és belül. Ezért a  bejegyzés végére egy listában bemutatjuk a Budapest budai oldalának festékbolt elérhetőségeit.

XXII. kerület ( Budafok- Tétény):

Teddy szamba: Kossuth Lajos utca 77

Simon és társa: Vöröskereszt utca 2-12

Sziget festékáruház: Háros utca 12

XI. kerület ( Újbuda)

Festékház Urbán és társa: Andor utca 2

Kőházy festékáruház: Hengermalom út 15

Festék és barkács üzlet: Regős köz 5

Teddy festékbolt: Tétényi út 37

TDS color: Fehérvári út 35

XII. kerület

Festékbolt: Nagyenyed utca 4

Ecsetbolt: Városmajor utca 1.

Piktor festék: Retek utca 5

I. kerület

Tikkurila márkakereskedő: Vérmező út

II. kerület

Dr Hause Barkácsáruház: Pusztaszeri út 95

Kőházy festékáruház: Budakeszi út 55

Négy kelemen háztartási és festékbolt: Hidegkúti út 62

III. kerület

Színspirál: Vihar utca 18-28

Kőházy festékáruház: Vörösvári út 125

Gold lakk: Szentendrei út 313

A felsorolt üzlet lista nem teljes, és időközben változhat, ezért vásárlás előtt mindenképpen keresetek rá az üzletek weboldalára.

A Pesti oldal festékboltjainak listája.

További hasznos tanácsok lakásfelújításhoz!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?