Mezei poloskák a városban.

Az őszi idővel párhuzamosan a mezei poloskák is megjelentek. Ezek az Észak Afrikából származó rovarok, sok kellemetlenséget okoznak szinte minden háztartásban.

A hideg idővel a mezei poloskák is próbálnak ösztönszerűen a lakások melegébe jutni. Így bátran kijelenthetjük mára sok háztartás első számú közellensége lett.

mezei poloskák

Az emberre veszélytelen rovar!

Különböző házi praktikákkal próbálunk védekezni, és ezt előszeretettel osztjuk meg különböző közösségi oldalakon, azonban hatékony eszköz sajnos jelenleg nincsen ellenük. A legcélravezetőbb egy globális irtás (gyérítés) lenne mint a szúnyogok esetében, viszont ettől még távol állunk. Addig is marad a házilagos védekezés, így az egyetlen amit tehetünk megpróbáljuk kizárni otthonunkból ezeket a rovarokat.

A különböző receptek felsorolásába most nem mennék bele, viszont az egyik leghatékonyabb amivel nagymértékben ritkíthatjuk a poloskákkal való találkozást a szúnyogháló. Sajnos garantált védelmet ez sem biztosít, de sok poloska bejutását meggátolhatjuk általa.

A már lakásba jutott egyedek elkapására is különböző módszerek alakultak ki, mert van aki gyufásdobozba vagy apró vitaminos dobozokba gyűjti, és van aki csak egyszerűen egy zsebkendővel szétnyomja.

Nagyon kellemetlen szagot árasztanak ha szétnyomjuk őket!

A kertekben is sok kárt okoznak főként a paradicsomot szeretik megdézsmálni.

További hasznos ötletek a háztartáson belül.

A szabadban való ruhaszárításnál is sok kellemetlenséget okoznak, mert a tiszta ruhákba szeretnek elrejtőzni, így minden ruhát ellenőrizni kell a teregetést követően.

Akik bővebben szakértők írásaiból szeretnének tájékozódni a poloskák elleni védekezésről az alábbi linken részletes leírást olvashatnak.

http://www.abatox.hu/rovarirtas-cikkek/mezei-poloska-a-lakasban

Ti milyen módszerekkel próbáltok védekezni a mezei poloskák ellen?

Írjátok meg kommentben itt a blogon vagy facebook oldalunkon!

Ha érdekesnek találtátok a bejegyzést kérjük osszátok meg másokkal is!

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás