A barackvirág szín összetevői.

A barackvirág szín különböző árnyalatai, ma is gyakran felbukkannak a lakások belső és külső felületein egyaránt.

Homlokzati színnek gyakran alkalmazzák, de belső térben kisebb felületeken is jól mutat.

barackvirág szín

Bátrabbak akár házilag is kikeverhetik falfestékből. Néhány összetevőből áll csupán, viszont fontos hogy az arányokat ne cseréljük fel, mert könnyen átcsúszhatunk a rózsaszín irányába.

Ennél a színnél is a fehér lesz az alap!

Bármilyen diszperziós falfesték megfelelő a színkeveréshez.

A barackvirág szín receptje házilagos színkeveréshez a következő:

Jó tanácsok színkeveréshez!

Még keverés előtt érdemes egy kis mennyiséget egy másik vödörbe átönteni arra az esetre, ha a későbbiek folyamán világosításra lenne szükség.

Színező pasztából tulajdonképpen egy narancs is elegendő, de jó ha van a közelben egy kis okker, vagy nap sárga színezőpaszta kiegészítésnek.

Egy kis edénybe öntsünk egy kis fehér falfestéket ( kb 1 litert) és adagoljunk hozzá a narancssárga színezőből kb: fél decit ha világosnak találjuk akár 1 dl is belefér. Ezt jól keverjük fel majd részletekben folyamatos ellenőrzés mellett öntsük hozzá a nagy kanna fehérhez. Amennyiben már elég erősnek találjuk a színt végezzünk egy próbafestést egy kisebb felületen.

Egy kis okker hozzáadásával lágyíthatunk a színen vagy ha túl sötétnek találjuk a festés előtt külön vödörbe öntött fehér falfestékkel még világosíthatunk rajta.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

Amennyiben nem tudunk beszerezni narancs színezőt, nap sárga és piros azonos mennyiségű színezővel is előállíthatjuk magunknak. Azonban fontos hogy ezt még a fehér festésbe öntés előtt végezzük el. Majd a fehérrel csak abban az esetben keverjük össze, ha egyértelmű narancsszínt sikerült összeállítani.

A festéket használat előtt alaposan keverjük fel lehetőleg fúrógépre szerelt keverőszárral. De ha gép nincs a közelben, egy gumikesztyűs kézzel is átkeverhetjük.

Itt tudsz szavazni kedvenc színedre! Jelöld be a színt majd kattints a vote gombra.

Loading poll ...
Melyik a kedvenc színed?

Köszönjük!

További színkeverési receptünk: a bézs szín keverése.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás