A tapéta vásárláskor jól jöhet, ha ismerjük a tekercseken található apró ikonok jelentését. Az előző részben már bemutattunk néhány alap ikont, amit ebben a bejegyzésben folytatunk.

A tapétákra vonatkozó különböző szabályok közül további lényeges útmutató, hogy milyen módon ragasszuk fel a csíkokat. A tapéta fajtáktól függően ugyanis különböző erősségű ragasztóra lesz majd szükségünk, ráadásul az sem mindegy, hogy csak a falat, vagy a hagyományos módszerrel a tapétát szükséges majd bekenni.

Az alábbi tapéta tulajdonságait bemutató ikonok ehhez nyújtanak útmutatást:

tapéta kenhetősége ikonok

Első kép: Ez a hagyományos módszer, ahol a tapéta hátoldalát kell bekenni ragasztóval.

Második kép: A falat kenjük be ragasztóval és az előre leszabott tapétacsíkot szárazon helyezzük fel rá. Ezek a vlies tapéták fő tulajdonságai, és egyre gyakrabban találkozni velük.

Harmadik kép: A tapéta gyárilag már el lett látva ragasztóval, amit csak vízzel kell bekenni, és így aktiválódik a rajta lévő ragasztó. Ez a fajta tapéta nem túl gyakori!

Az utolsó három bemutatásra kerülő ikon a tapéták eltávolításához nyújt segítséget.

tapéta eltávolítási ikonok

Első kép: A tapéta egész csíkokban szárazon  eltávolítható a falról. Vlies tapéták!

Második kép: A tapéta két rétegből áll és a felső réteg szárazon lehúzható, az alsó réteg marad a falon, ami a következő tapétázáshoz makulatúrának tökéletesen megfelelő.

Harmadik kép: Ez a fajta tapéta nedves eltávolítást igényel. Ami azt jelenti hogy áztatni kell vízzel, és csak ezt követően tudjuk eltávolítani a felületről.

A tapéta ikonok további leírása az előző részben elolvasható.

Valamint hasznos tanácsok leírások a tapétázáshoz a tapétázás menüpont alatt találhatóak.

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?