Nappali, a lakás közkedvelt élettere.

Tagadhatatlan a nappali a lakás első számú helyisége.

Igaz, ha kiszámoljuk egy dolgozó ember hétköznapokon csupán pár órát tölt el itt, de még így is a családi élet legfőbb helyszínének számít.

Ahol erre lehetőség van előszeretettel építenek  kandallót a nappaliba, amely terület így szintén látványosan dekorálhatóvá válik.

miháczi kandalló nappali

A nappali az a tér, amely a lakás központjának számít.

Természetesen minden helyiség fontos része az otthonunknak, de a nappali még a családi beszélgetéseknek is kiemelt teret biztosít.

Ahogy régen az emberek esténként a tűz köré gyűltek, ma ezt a nappaliban a kandalló melege mellett  mi is megtehetjük. Sok lakásban a kandalló funkcióját a TV váltotta fel, amely a hétköznapi kikapcsolódást és szórakozást biztosítja.

miháczi kandalló nappali 2

A nappali helyiség falait is több féle képen dekorálhatjuk. Néhány jól kiválasztott kép vagy grafika kiemelten jól mutathat, de mindig vegyük figyelembe a helyiség méretét és adottságait. Az évszakoknak és az ünnepeknek is megvan a maga jellegzetes dekorációja, amit szintén alkalmazhatunk a lakás belső és külső tereiben egyaránt.

A falaink színe is sokat hozzáad a helyiség összhatásához ezért mindenképpen használjuk ki. Két vagy három domináns színnél többet csak akkor használjunk, ha gyakorlottak vagyunk a lakberendezésben.

Egy kis tapétázott falrész a nappaliban is jól mutathat!

Gyakran a konyhát egybe nyitják a nappalival ( amerikai konyha), ami lakástól függően szintén jó megoldás.

Minél nagyobb alapterületű egy nappali a mennyezete is arányosan nagyobb, ezért használjuk ki hatékonyan ezt a felületet is. Egy gipszkarton álmennyezet beépített hangulatvilágítással kifejezetten jól mutathat, így érdemes átgondolni ezt az opciót.

A következő fő terület a padló, ami nem árt ha  könnyen takarítható!

A nappaliban is a kő és a parketta a két leggyakrabban használt padlóburkolati elem.

De vannak már alternatív megoldások ( speciális mintás laminált parketták, vinil padlóburkolati rendszerek) ezért érdemes tájékozódni.

Ebben a helyiségben az ablakok és a teraszra nyíló ajtók is meghatározóak lehetnek. Bátran használhatunk nagyobb üvegfelületeket, melyek több fényt és ezzel együtt barátságos légkört teremtenek az otthonunk belső térében.

A sorozat előző részében az előszobáról olvashattok!

A bejegyzésben felhasznált képek forrása:  http://www.mihaczi.hu/

 

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás