Skip to content

Bútorfelújítás házilag, avagy csináld magad .

A közösségi oldalakon egyre népszerűbbek a különböző kézműves oldalak, bútorfelújítás DIY (Magyarul) csináld magad csoportok.

Ez a kezdeményezés több szempontból is hasznos:

  • A régi sok esetben kidobásra szánt bútorok kapnak egy új lehetőséget, és újra használhatóvá válnak.
  • Ez a tevékenység sok ember számára igazi szabadidős kikapcsolódást is jelent.
  • Azonban mellette közösség építő szerepe sem elhanyagolható, mert manapság több ezer fős aktív csoportok épülnek fel e témakör kedvelőiből.
global DIY with alice

Számtalan technikát lehet megismerni a bútorfelújítás csoportokban, melyek workshopok keretében általában hétvégi programokon elsajátíthatóak.

A bútorfelújítás sok kreativitást igénylő feladat, ezért nem csak kézügyességre, de jó színlátásra, szépérzékre és még további hasznos tulajdonságokra is szükség lehet hozzá. A technikák is széles skálán mozognak, melyek elsajátításához ajánlott becsatlakozni valamilyen csoporthoz ahol megtanulhatóak a bútorfelújítás kulisszatitkai. Ehhez a hobbihoz több gépre, szerszámra, és további eszközökre is szükségünk lesz, ezért nem árt ha megismerjük mások véleményét, hogy milyen gépeket érdemes beszereznünk a felújításhoz.

A bútorfelújítás egyik képviselője aki az 1000 otthon blognak is a partnere a Global DIY with Alice csoport, amely a névre kattintva elérhető a facebook-on.

A fenti oldalon lehet tájékozódni a felújításhoz szükséges anyagokról, eszközökről. Valamint hogy hol, és mennyiért érdemes felújításra váró bútort beszerezni. De akár te is eladhatod régi bútoraid! Ezek mellett folyamatosan frissülő tartalom és egy igazán aktív és segítőkész közösség található az említett oldalon. A csoport vezetője: Godó Alice aki nagy türelemmel és szakmai ismerettel tartja egyben a közösséget.

A bútorfelújítás hobbi szinten is kellemes kikapcsolódást és egyben sikerélményt nyújt azoknak, akik szeretnek kézműves tevékenységeket kipróbálni.

Én magam is néhány éve egy régi szekrényt újítottam fel, és igazán jó volt látni, hogy az a munkám által megújult és így további éveken át még a lakás részévé vált.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István


Kapcsolatfelvétel velünk

az alábbi e-mail címen:

Üzenet a szerkesztőknek!

Kattints ide
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Többfunkciós festékek.

Egy festéknél mindig előnyös ha több feladatra vagy felületre is felhasználható a többfunkciós festékek erre kínálnak megoldást. Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!