Otthonunk díszítéséhez hangszereinket is felhasználhatjuk, melyekkel látványos faldekorálás készíthető.

Unalmas egyszínű falainkat jól kiemelhetjük egy szép hangszer falra felhelyezésével. Ehhez már több fajta tartó is kapható amit a falra erősítve a gitár könnyedén rögzíthető, és bármikor akár használható is. Az akusztikus hangszerek nagy előnye rögzítésnél a könnyű súlyuk, viszont a vastagságuk miatt szűk helyeken nagyon belóghat a térbe így ott ne alkalmazzuk.

faldekorálás gitárral

Az elektromos gitárok a tömörségükből adódóan elég nehezek ezért mindenképpen ügyeljünk a stabil rögzítésre.

Hangszer hiányában egy gitártokból is ötletes faldekorációt készíthetünk: lásd a képgalériánkban.

A gitár és további pengetős hangszerek mellett a fúvós hangszerek szintén felhasználhatóak dekorációs célra. Ahol szeretnénk kihangsúlyozni a hangszert akár a mögötte lévő falrészt is átfesthetjük, tapétázhatjuk, de egy falpanel megoldással is tervezhetünk egy vagy több domináns színnel. Akár egy keretet is készíthetünk a hangszer köré. Használaton kívüli akusztikus hangszereknél ahol a test üreges még funkciót is adhatunk a gitár belsejének és könyv, cd, vagy egyéb dolgok tárolására is felhasználhatjuk.

A faldekorálás megtervezéséhez további képes ötleteket találhattok pinterest oldalunkon.

Amennyiben nincsen hangszerünk egy garázsvásáron vagy internetes hirdetési oldalon könnyen találhatunk. Már nem használt, vagy esetleg sérült hangszert aránylag kedvező áron lehet vásárolni. Az olcsóbb dekorációs célra használt hangszereket saját kezűleg is átfesthetjük az elképzeléseinkhez igazítva. A színvariációknak csak a képzeletünk szab határt, de azért ne essünk túlzásba!

A szoba mérete is meghatározó a hatékony dekorációnál, mert ahol kevés vagy túlzsúfolt a hely kevésbé mutat jól egy hangszer a falon. Szűkös előszobákban még a közlekedést is akadályozhatja! Ezeket a szempontokat is vegyük figyelembe a tervezésnél.

A hangszerekkel való faldekorálás, sok új lehetőséget nyit otthonunk egyedivé tételéhez.

Természetesen egy drágább hangszert nem ajánlott átfesteni, mert ezáltal csökkenhet az értéke!

A hangszerek festése mellett, egyedi világítással is sokat hozzáadhatunk az összhatáshoz. Valamint, ha féltjük a hangszert a portól, egy üveges vitrint is készíthetünk a számára.

A sok dekorációs ötlet mellett, azért ne feledjük egy működő hangszer fő funkciója a zene!

További tanácsaink faldekoráció és otthonszépítés témájában!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?