A sorozatunk első részében, Székesfehérvár kerül bemutatásra.

Az 1000 otthon magazinblog új sorozatában, Magyarország városait és kisebb településeit fogjuk végigjárni. A képek mellett részletes leírásokat és hasznos linkeket is találhattok a városokról.

Kalandozzatok velünk!

Székesfehérvár latin nevén Alba Regia megyei jogú város Fejér megye székhelye. A város neve régen egyszerűen Fehérvár volt. Az egyik leggazdagabb múltú Magyar városok közé sorolható, amely a Magyar Királyság idejében koronázóvárosként is funkcionált, ezt a rangját jelképezi a mai barokk óváros központjában található országalma szobor.

Székesfehérvár országalma szobor

Az óvárosi rész kellemes és hangulatos utcáival ma is sokak kedvence. A város elhelyezkedése is előnyös, mivel két nagy tavunk a Balaton és a Velencei tó közelében található. Valamint a főváros is gyorsan megközelíthető innen.

Székesfehérvár felfedezése, az év bármelyik évszakában jó program lehet!

Székesfehérvár belváros

Akinek több ideje adódik, a város szélén található Bory várba is ellátogathat, melynek jelenlegi funkciója: múzeum, galéria, de népszerű programhelyszínként is gyakran találkozhatunk vele. A fotózás szerelmeseinek is jó időtöltést biztosít. A Bory Jenő által tervezett és épített várról bővebben itt olvashattok.

A városban élénk a sport és kulturális élet, így sok zenés és egyéb programnak biztosít helyet egész évben!

A Székesfehérvári programokról itt olvashattok bővebben.

Székesfehérváron készültek a világszerte sok helyen ismert Ikarus buszok, és a Videoton szórakoztató-elektronikai gyárának is helyett ad. De e két híres név mellett, még a Cerbona és az Alföldi tej központja is itt található.

Akik a városnézés mellett bevásárolni is szeretnének a belváros üzleteiben, vagy az Alba plázában erre is van lehetőségük.

További képeink Székesfehérvár településről instagram oldalunkon találhatóak!

A városban több emlékmű és szoborcsoport is található. Aki a vasútállomástól közelíti meg a belvárost, az érdekes kupolájú és látványos bejárati oszlopfővel rendelkező Prohászka Ottokár katolikus emléktemplomot is megtekintheti.

A látványosságok mellett Székesfehérvár is rendelkezik lakótelepekkel, amely nagyban hozzájárul a város 96 940 fős lélekszámához (2019 Januári adat).

Amennyiben jelenleg nincs lehetőségetek személyesen meglátogatni ezt a szép várost, reméljük ebből az írásunkból egy kicsit sikerült virtuálisan bemutatni. Köszönjük, hogy elolvastátok rövid város barangolónkat! A bejegyzésben saját fotóinkat használtuk fel.

Itt szavazhatsz is! Kattints a válaszodra, majd a vote gombra.

Loading poll ...
Jártál már Székesfehérváron?

Köszönjük, a szavazatod! Amennyiben tetszik az oldal mentsd el könyvjelzőbe ctrl+d gomb megnyomásával, így később is könnyen megtalálod!

Ne feledjétek a sorozat interaktív, ezért várjuk a fotókat amihez egy rövid bemutatkozást is csatolhattok, így ti is bemutathatjátok otthonotokat.

Az 1000 otthon magazinblog elérhető a facebook-on vagy az instagram-on ahol üzenhettek nekünk.

Írta és szerkesztette: 1000 otthon magazinblog

Vélemény, hozzászólás?