Városnéző sorozat: Székesfehérvár.

A sorozatunk első részében, Székesfehérvár kerül bemutatásra.

Az 1000 otthon magazinblog új sorozatában, Magyarország városait és kisebb településeit fogjuk végigjárni. A képek mellett részletes leírásokat és hasznos linkeket is találhattok a városokról.

Kalandozzatok velünk!

Székesfehérvár latin nevén Alba Regia megyei jogú város Fejér megye székhelye. A város neve régen egyszerűen Fehérvár volt. Az egyik leggazdagabb múltú Magyar városok közé sorolható, amely a Magyar Királyság idejében koronázóvárosként is funkcionált, ezt a rangját jelképezi a mai barokk óváros központjában található országalma szobor.

Székesfehérvár országalma szobor

Az óvárosi rész kellemes és hangulatos utcáival ma is sokak kedvence. A város elhelyezkedése is előnyös, mivel két nagy tavunk a Balaton és a Velencei tó közelében található. Valamint a főváros is gyorsan megközelíthető innen.

Székesfehérvár felfedezése, az év bármelyik évszakában jó program lehet!

Székesfehérvár belváros

Akinek több ideje adódik, a város szélén található Bory várba is ellátogathat, melynek jelenlegi funkciója: múzeum, galéria, de népszerű programhelyszínként is gyakran találkozhatunk vele. A fotózás szerelmeseinek is jó időtöltést biztosít. A Bory Jenő által tervezett és épített várról bővebben itt olvashattok.

A városban élénk a sport és kulturális élet, így sok zenés és egyéb programnak biztosít helyet egész évben!

A Székesfehérvári programokról itt olvashattok bővebben.

Székesfehérváron készültek a világszerte sok helyen ismert Ikarus buszok, és a Videoton szórakoztató-elektronikai gyárának is helyett ad. De e két híres név mellett, még a Cerbona és az Alföldi tej központja is itt található.

Akik a városnézés mellett bevásárolni is szeretnének a belváros üzleteiben, vagy az Alba plázában erre is van lehetőségük.

További képeink Székesfehérvár településről instagram oldalunkon találhatóak!

A városban több emlékmű és szoborcsoport is található. Aki a vasútállomástól közelíti meg a belvárost, az érdekes kupolájú és látványos bejárati oszlopfővel rendelkező Prohászka Ottokár katolikus emléktemplomot is megtekintheti.

A látványosságok mellett Székesfehérvár is rendelkezik lakótelepekkel, amely nagyban hozzájárul a város 96 940 fős lélekszámához (2019 Januári adat).

Amennyiben jelenleg nincs lehetőségetek személyesen meglátogatni ezt a szép várost, reméljük ebből az írásunkból egy kicsit sikerült virtuálisan bemutatni. Köszönjük, hogy elolvastátok rövid város barangolónkat! A bejegyzésben saját fotóinkat használtuk fel.

Itt szavazhatsz is! Kattints a válaszodra, majd a vote gombra.

Loading poll ...
Jártál már Székesfehérváron?

Köszönjük, a szavazatod! Amennyiben tetszik az oldal mentsd el könyvjelzőbe ctrl+d gomb megnyomásával, így később is könnyen megtalálod!

Ne feledjétek a sorozat interaktív, ezért várjuk a fotókat amihez egy rövid bemutatkozást is csatolhattok, így ti is bemutathatjátok otthonotokat.

Az 1000 otthon magazinblog elérhető a facebook-on vagy az instagram-on ahol üzenhettek nekünk.

Írta és szerkesztette: 1000 otthon magazinblog

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás