10+1 ötletes falburkolati megoldás különböző falpanelekből.

Egy jól kiválasztott falburkolat remek lehetőségeket kínál egy lakásfelújítás során, amit érdemes hozzáadni az ötletlistánkhoz.

Otthonunk kialakításakor és a felújítás alkalmával ma már számos ötletes, dekoratív és akár házilag is kivitelezhető megoldást találunk, ha a falak dekorálásáról van szó. 

Nézzünk most 10+1 praktikus megoldást a különböző falpanelek alkalmazásáról:

 1. Hálószoba faldekoráció lamellás falpanelekkel

Újdonság a képen látható bordázott lamellák, melyekkel akár a hálószobát is dekorálhatjuk. 24 különböző színben kapható, MDF-ből készült fa elemekkel nagyon modern és dekoratív faldekorációt alakíthatunk ki. A paneleket egyenként kell a falra ragasztani. 

hálószoba dekorálás falpanellel
https://falvedok.hu/
 1. Öntapadós falpanel étkezőben

Könnyen tisztítható, szivacsos falburkolat, ami így nagyon alkalmas étkezőbe is, hiszen védi a falat, a mellett, hogy nagyon mutatós.  Több színben és mintában kapható. Nagyon erős öntapadós ragasztóval van ellátva, a panelek akár egy ollóval is vághatóak, szabhatóak. 

Lábazati falburkolati megoldás étkezőben.

A falburkolati kialakításokhoz sok a mindennapokban is jól felhasználható képes ötletet találhatunk a Pinteresten is!

 1. Nyomtatott műbőr faliképek

Nagyon különleges falburkolat megoldás, ami még új dolog a falburkolatok között. Bármilyen kép nyomtatható és mint a képen is látható, akár egy egész falat is dekorálhatunk ilyen panelekkel. A paneleket egyenként kell a  falra ragasztani. 

Nyomtatott műbőr faliképek
Nyomtatott műbőr faliképek
 1. Terasz burkolása Stikwall falpanelekkel

Kültérre is alkalmas, polisztirol alapból és egy kemény műgyanta felülettel ellátott falburkolat. Tégla- és kőmintás változatokban kapható, bírja az időjárási viszontagságokat, házilag is felrakható. Nagyon jól hasonlít az igazi kő- és tégla burkolatokhoz. 

kültéri falpanel
https://falpanelek.hu/
 1. Falvédő puha szivacsos, színes panelekből

Különböző formákban kapható, színes szivacsból készült falburkolat. A tapintása puha és meleg, komfortos. Nagyon egyszerű felragasztani a falra. A panelek könnyűek, így egyszerű velük dolgozni. 

Színes falpanelek.
 1. Mennyezet dekoráció polisztirol panelekkel

Olcsó falburkolat, mely elsősorban a mennyezeten mutat jól.

Mivel a polisztirol sérülékenyebb anyag, így a mennyezeten van a legjobb helye ebből a szempontból. Létezik gyárilag színes és festhető mintákban is. Könnyű anyag, nem terheli a falakat. 

Mennyezeti falburkolat
Mennyezeti falburkolat egy kis hangulatvilágítással. https://pvcpanel.hu/
 1. Valódi fából készült falburkolat étkezőben

Azoknak, akik szeretik a természetes anyagokat, kiváló választás a Wallure fa falpanelek. Dió és tölgyfából készül különböző kivitelben. Elsősorban vízszintesen rakják a mintát, de függőlegesen is nagyon jól mutat. 

Falburkolat fából.
 1. Pult dekoráció Green Designers műnövényekkel

Ezek a mesterséges növény dekorációk nem ígényelnek semmilyen kezelést, bármilyen helyre telepíthetjük, hiszen ezek nem valódi növények. Nagyon jól mutatnak a lakásban, vagy hotelekben, éttermekben, üzletekben is. Különböző mintákban kapható, modulokból kell összerakni az adott falat. 

 1. Falvédő és ágyvég egyben

A Kerma műbőr falpanelek több mint 100 színben kaphatóak, különböző méretű panelekben. Ezekből végtelen variációban kirakhatjuk a nekünk tetsző faldekorációt, mely jelen esetben egy falvédő az ágy két oldalán.

Ezek a műbőr falburkolati panelek jól tisztíthatóak, ami szintén nagy előnyük. 
Falvédő és ágyvég egyben
 1. TV fal dekoráció műbőr panelekből

Nagyon mutatós és divatos megoldás. A képen fekete, téglalap alakú panelekből áll a faldekoráció. A paneleket egyenként kell ragasztással rögzíteni, amit akár házilag is megoldhatunk. 

TV fal dekoráció műbőr panelekből
 1. Konyhai dekoráció FlexWall pvc panelekkel

Több mint 170 mintában kapható, beltéri falburkolat megoldás, fa- csempe-, és kőmintás változatokban. Egyszerű, olcsóbb dekoráció, mely hajlítható, íves felületre is rakható. A panelek könnyen tisztíthatóak.

Konyhai dekoráció FlexWall pvc panelekkel

Látható, hogy milyen sokféle anyagból választhatunk és milyen sok praktikus megoldás születhet ezeknek a falpaneleknek a segítségével! Használjuk a fantáziánkat, inspirálódjunk az interneten.

Sok jó ötletet találunk a Pinteresten, vagy az Instagramon is!

Ha pedig vásárlásra készülünk, akkor a Kerma Design webáruházat ajánljuk. 

Ez a blogbejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz!

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás