Egy jól kiválasztott falburkolat remek lehetőségeket kínál egy lakásfelújítás során, amit érdemes hozzáadni az ötletlistánkhoz.

Otthonunk kialakításakor és a felújítás alkalmával ma már számos ötletes, dekoratív és akár házilag is kivitelezhető megoldást találunk, ha a falak dekorálásáról van szó. 

Nézzünk most 10+1 praktikus megoldást a különböző falpanelek alkalmazásáról:

 1. Hálószoba faldekoráció lamellás falpanelekkel

Újdonság a képen látható bordázott lamellák, melyekkel akár a hálószobát is dekorálhatjuk. 24 különböző színben kapható, MDF-ből készült fa elemekkel nagyon modern és dekoratív faldekorációt alakíthatunk ki. A paneleket egyenként kell a falra ragasztani. 

 1. Öntapadós falpanel étkezőben

Könnyen tisztítható, szivacsos falburkolat, ami így nagyon alkalmas étkezőbe is, hiszen védi a falat, a mellett, hogy nagyon mutatós.  Több színben és mintában kapható. Nagyon erős öntapadós ragasztóval van ellátva, a panelek akár egy ollóval is vághatóak, szabhatóak. 

Lábazati falburkolati megoldás étkezőben.

A falburkolati kialakításokhoz sok a mindennapokban is jól felhasználható képes ötletet találhatunk a Pinteresten is!

 1. Nyomtatott műbőr faliképek

Nagyon különleges falburkolat megoldás, ami még új dolog a falburkolatok között. Bármilyen kép nyomtatható és mint a képen is látható, akár egy egész falat is dekorálhatunk ilyen panelekkel. A paneleket egyenként kell a  falra ragasztani. 

Nyomtatott műbőr faliképek
Nyomtatott műbőr faliképek
 1. Terasz burkolása Stikwall falpanelekkel

Kültérre is alkalmas, polisztirol alapból és egy kemény műgyanta felülettel ellátott falburkolat. Tégla- és kőmintás változatokban kapható, bírja az időjárási viszontagságokat, házilag is felrakható. Nagyon jól hasonlít az igazi kő- és tégla burkolatokhoz. 

 1. Falvédő puha szivacsos, színes panelekből

Különböző formákban kapható, színes szivacsból készült falburkolat. A tapintása puha és meleg, komfortos. Nagyon egyszerű felragasztani a falra. A panelek könnyűek, így egyszerű velük dolgozni. 

Színes falpanelek.
 1. Mennyezet dekoráció polisztirol panelekkel

Olcsó falburkolat, mely elsősorban a mennyezeten mutat jól.

Mivel a polisztirol sérülékenyebb anyag, így a mennyezeten van a legjobb helye ebből a szempontból. Létezik gyárilag színes és festhető mintákban is. Könnyű anyag, nem terheli a falakat. 

Mennyezeti falburkolat
Mennyezeti falburkolat egy kis hangulatvilágítással. https://pvcpanel.hu/
 1. Valódi fából készült falburkolat étkezőben

Azoknak, akik szeretik a természetes anyagokat, kiváló választás a Wallure fa falpanelek. Dió és tölgyfából készül különböző kivitelben. Elsősorban vízszintesen rakják a mintát, de függőlegesen is nagyon jól mutat. 

Falburkolat fából.
 1. Pult dekoráció Green Designers műnövényekkel

Ezek a mesterséges növény dekorációk nem ígényelnek semmilyen kezelést, bármilyen helyre telepíthetjük, hiszen ezek nem valódi növények. Nagyon jól mutatnak a lakásban, vagy hotelekben, éttermekben, üzletekben is. Különböző mintákban kapható, modulokból kell összerakni az adott falat. 

 1. Falvédő és ágyvég egyben

A Kerma műbőr falpanelek több mint 100 színben kaphatóak, különböző méretű panelekben. Ezekből végtelen variációban kirakhatjuk a nekünk tetsző faldekorációt, mely jelen esetben egy falvédő az ágy két oldalán.

Ezek a műbőr falburkolati panelek jól tisztíthatóak, ami szintén nagy előnyük. 
Falvédő és ágyvég egyben
 1. TV fal dekoráció műbőr panelekből

Nagyon mutatós és divatos megoldás. A képen fekete, téglalap alakú panelekből áll a faldekoráció. A paneleket egyenként kell ragasztással rögzíteni, amit akár házilag is megoldhatunk. 

TV fal dekoráció műbőr panelekből
 1. Konyhai dekoráció FlexWall pvc panelekkel

Több mint 170 mintában kapható, beltéri falburkolat megoldás, fa- csempe-, és kőmintás változatokban. Egyszerű, olcsóbb dekoráció, mely hajlítható, íves felületre is rakható. A panelek könnyen tisztíthatóak.

Konyhai dekoráció FlexWall pvc panelekkel

Látható, hogy milyen sokféle anyagból választhatunk és milyen sok praktikus megoldás születhet ezeknek a falpaneleknek a segítségével! Használjuk a fantáziánkat, inspirálódjunk az interneten.

Sok jó ötletet találunk a Pinteresten, vagy az Instagramon is!

Ha pedig vásárlásra készülünk, akkor a Kerma Design webáruházat ajánljuk. 

Ez a blogbejegyzés termékmegjelenítést tartalmaz!