Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt kávéknál már jól bevált a 2in1 vagy a 3in1 kifejezés, már a festékeknél is megjelent. Ami pontosan azt jelenti egy termékben hány funkciót kapunk.

A leggyakoribb  a 2in1 ami általában azt jelenti hogy alapozó és fedő festék egyben ami sok helyzetben jó szolgálatot tehet a barkácsolás munkáinál. De vannak speciális összeállítások a 3in1 például már három hasznos tulajdonságot is takar: 1. rozsdagátló alapozó, 2. rozsdaátalakító és 3. zománcfesték. 

Természetesen ezeknél a festékeknél felmerül a kérdés: Mennyire hatékonyak?

Néhány alkalommal volt szerencsém ilyen festékekkel dolgozni és igazán jó tapasztalataim voltak a felhasználás során. A legjobb párosítás az alapozó és fedőfesték egyben combó. A hagyományos festékekhez képest sok időt és kevesebb kiürült festékes dobozt termelünk, ha ilyen több funkciós festékekkel dolgozunk.

multifunkciós festékek

A multifunkciós festékek csúcsa jelenleg a 9in1 alapozó és fedőfesték egyben. 

Amely a leírások alapján szinte bármilyen felületre felhordható. A 9 funkció is erre utal:

Ez véleményem szerint tulajdonképpen a már jól ismert unitop univerzális festék továbbfejlesztett változata. Még nem volt lehetőségem használni de ha kipróbáltam majd bővebben írok róla itt a blogon. (A csempére festés kifejezetten érdekes funkció!)

Ebben a bejegyzésben a festékmárkákra direkt nem térek ki, azonban aki szeretne tájékozódni a multifunkciós festékek termékkínálatában, bőséges információt találhat az interneten.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

(Több mint 35 év gyakorlattal a szobafestés munkáiban)!

Ingatlan tuning blog.

További hasznos ötletek a felújításhoz!

Megnézem

Köszönjük ha támogatod a munkánkat!

Támogasd a blogot

Támogatás

A hét mondása: Azon lepődnék meg, ha meglepődnék

Eredmények

-

#1. Mivel tüntessük el a beázási foltokat?

Szavazok