Barkács nép a Magyar.

A fűtési szezon hivatalos befejeztével, és a jó idő közeledtével szinte párhuzamosan kerülnek elő a vödrök, ecsetek, és egyéb szerszámok a kamrákból. A barkács áruházak parkolói is hirtelen megtelnek.

festés, felújítás, hasznos ötletek, alap munkák

Így az első derűs napokon és hétvégéken, szinte mindenhol felcsendülnek a fúrók és flex-ek hangjai.

Igaz jó kézügyességgel sok minden kivitelezhető, viszont számtalan olyan munkafolyamat van, amit feltétlenül érdemes szakemberre bízni.

A Szobafestés házilag című könyvben, egy táblázatba rendszerezve találhatóak nehézségi fokozatok szerint a munkafolyamatok. A könyvből a kezdő barkácsolók is megismerhetik a munkákhoz szükséges eszközöket, így még a festés megkezdése előtt eldönthetik, hogy milyen munkának merjenek nekiállni. Sokan a könyv lapjait olvasva jönnek rá, hogy inkább szakemberre bízzák a  feladatokat, ami szerintem még mindig jobb, mint egy félbehagyott és elrontott munka.

A mesterek szemében általában sértő szó a barkácsolás, azonban be kell látni vannak, akik saját kezűleg szeretik elvégezni a ház körüli munkákat. Sokan persze anyagi megfontolásból kényszerülnek rá a házilagos kivitelezésre. De vigyázat, kellő tapasztalat hiányában könnyen ráfázhatunk, ezért semmiképpen nem ajánlott nekiállni, az erőnket és képességeinket is meghaladó munkáknak.

Lakásfelújítás rovatunkban további hasznos tanácsok találhatóak!

Mert nem biztos, hogy pénzt takarítunk meg vele!

Megjelent ingyenes tavaszi online magazinunk!

1000 otthon online magazin

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?