Kandallóépítés a Miháczi kandalló csapatával.

Egy szakszerűen beépített kandalló az otthonunk hangulatos kiegészítője lehet.

Napjainkban a családi házak belső terében egyre gyakrabban találkozhatunk kandallóval. Több típusa is népszerű, és folyamatos fejlődésen megy keresztül. Vannak akik nem a gyakorlati használhatóság, csupán egy design elemként alkalmazzák a lakás belső tereit kiegészítve. Ezért már számtalan típus elektromos formában is elérhető .

Ebben a bejegyzésben a hagyományos kandalló beépítéséről lesz szó, amely nem csak szép, de hasznos meleget hozhat az otthonunk falai közé.

Amint régen az emberek körbe ülték a tűzet, a mai modern otthonokban is ezt a szokást jelképezi, így általában a lakás fő helyén a nappaliban kap helyet a kandalló.

A Szombathely melletti Náraiból induló Miháczi kandalló csapatával már régi a kapcsolat, és talán sokakat érdekelhet egy kandallóépítés menetének bemutatása.

A megrendelőkkel való részletes egyeztetést követően, a látványterveket követve kezdődik meg a kivitelezés.

  • Az első a kandallóbetét helyszínre szállítása, majd a megtervezett helyre beállítása. Ez nem könnyű feladat mert egy öntöttvas kandallóbetét általában 100-200 kg körüli önsúllyal rendelkezik, és a terepviszonyok sem mindig ideálisak a házba való beszállításhoz.
  • Amint bekerült a betét egy rövid szintezés, majd megkezdődhet a kéménybekötés és a tűztérnek szükséges levegőztetés kiépítése.
  • A bekötéseket követően következhet a kandallóbetét köré megtervezett szerkezet felépítése, ez kálcium szilikát tűzgátló lapokból készül. A tűztér alatti részeken ytong felépítménnyel kiegészülve. A szellőzők helyeit is ekkor kell kivágni.
  • Majd jöhet a párkány, vagy párkányok felhelyezése. (Márvány, vagy fa ízlés szerint.)
  • A következő munkafolyamat a kálcium szilikát felépítmény dryvit hálós glettelése, ami csemperagasztóval készül.
  • A kandalló ekkor már 100%-ban használatra kész és csak a tulajdonos elképzelésein múlik a szerkezet milyen további burkolatot kap.

Három kép az építésről:

kandalló

Felépült a szerkezet kálcium szilikát tűzgátló lapokból.

kandalló 2

A glettelést követően próbaüzemben. Nagyon kellemes meleget csinált, ami mellesleg jól jött a téli hidegben.

Az elkészült kandalló festve és díszkőburkolattal felszerelve.

 

Bővebb információ a témában a Miháczi kandalló oldalán található!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás