Ablakszigetelés rejtelmei.

Az őszi napok a sok házon belüli munka mellett az ablakaink szigeteléséhez is ideálisak, így talán érdemes egy kicsit körüljárni a témát.

Amennyiben otthonunkban már műanyag nyílászárók vannak beszerelve, akkor nem kell foglalkoznunk a szigeteléssel, elegendő azt karbantartani. Azonban ha régi fa ablakaink vannak talán aktuális lehet egy csere, vagy a régi részleges felújítása.

műanyag ablak

Több szigetelési megoldás létezik, amit akár házilag is elkészíthetünk.

  • Talán a legrégebbi, és kevésbé hatékony megoldás a szivacs öntapadós szigetelő csík. Ez egyben a legolcsóbb is. A hatékonysága már megkérdőjelezhető, de a semminél mindenképpen jobb.
  • A következő lehetőség ha gumis szigetelőcsíkot vásárolunk, amely már sokkal kedvezőbb szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. A felragasztása szintén megoldható akár házilag is. Ez már egy kicsivel költségesebb és több méretben, színben, és formában kapható pl: e profil p profil.
  • A harmadik opció ha a Svéd nutbemarásos szigetelő csík beépítése mellett döntünk. Ezt a technológiát jobb ha szakemberre bízzuk, igaz lehet a speciális marógépet bérelni is, így ügyesebb kezűek akár házilag is megoldhatják. Ez a módszer is hatékony és stabil szigetelést biztosít ablakainknak. A gumi szigetelés falcba való bemarásának köszönhetően, hosszú évekig jó szigetelést biztosít.

Bármelyik megoldást is válasszuk érdemes részletesebben is tájékozódni a lehetőségekről még kivitelezés előtt. A szigeteléshez szükséges anyagok is változó árakon kaphatóak, így nagyobb különbségek is lehetnek közöttük.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

Néhány jó tanács a szigeteléshez!

Amennyiben tervben van az ablakok mázolása, mindenképpen ezt követően ragaszuk fel a szigetelőcsíkokat. Számoljuk ki pontosan mennyi szigetelőcsíkra lesz szükségünk. Néhány méterrel többet vásároljunk a vágások miatt. Egy gyurmadarabbal ellenőrizhetjük milyen vastagságú szigetelésre lesz majd szükségünk. Ez fontos lépés mert egy vastagabb szigetelés meggátolhatja a nyílászárók bezárását. A szigetelést mindig száraz pormentes felületre ragasszuk fel, és soha ne nyújtsuk az anyagot ragasztás közben. Későbbi ablakmázoláskor ne fessünk rá a szigetelésre, vagy ha ez nem megoldható akkor még festés előtt távolítsuk el, majd a festés befejeztével ragaszunk fel új szigetelés.

Az öntapadós szigetelő csíkok csak egy alkalommal használhatóak!

További hasznos ötletek a házon belül!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás