Az őszi napok a sok házon belüli munka mellett az ablakaink szigeteléséhez is ideálisak, így talán érdemes egy kicsit körüljárni a témát.

Amennyiben otthonunkban már műanyag nyílászárók vannak beszerelve, akkor nem kell foglalkoznunk a szigeteléssel, elegendő azt karbantartani. Azonban ha régi fa ablakaink vannak talán aktuális lehet egy csere, vagy a régi részleges felújítása.

műanyag ablak

Több szigetelési megoldás létezik, amit akár házilag is elkészíthetünk.

Bármelyik megoldást is válasszuk érdemes részletesebben is tájékozódni a lehetőségekről még kivitelezés előtt. A szigeteléshez szükséges anyagok is változó árakon kaphatóak, így nagyobb különbségek is lehetnek közöttük.

a lakásfelújítás kulisszatitkai

Néhány jó tanács a szigeteléshez!

Amennyiben tervben van az ablakok mázolása, mindenképpen ezt követően ragaszuk fel a szigetelőcsíkokat. Számoljuk ki pontosan mennyi szigetelőcsíkra lesz szükségünk. Néhány méterrel többet vásároljunk a vágások miatt. Egy gyurmadarabbal ellenőrizhetjük milyen vastagságú szigetelésre lesz majd szükségünk. Ez fontos lépés mert egy vastagabb szigetelés meggátolhatja a nyílászárók bezárását. A szigetelést mindig száraz pormentes felületre ragasszuk fel, és soha ne nyújtsuk az anyagot ragasztás közben. Későbbi ablakmázoláskor ne fessünk rá a szigetelésre, vagy ha ez nem megoldható akkor még festés előtt távolítsuk el, majd a festés befejeztével ragaszunk fel új szigetelés.

Az öntapadós szigetelő csíkok csak egy alkalommal használhatóak!

További hasznos ötletek a házon belül!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?