Festő ecset tárolása praktikusan.

A festő ecset tárolása gyakran gondot okoz festés közben. Ebben nyújt segítséget ez a kreatív megoldás.

A falfestés munkái alatt általában a nagy felületeket teddy hengerrel szoktuk festeni és csak a sarkokhoz használunk ecsetet. Így mindennapos probléma, hogy hova és hogyan rakjuk le a már festékes végű ecsetet miközben a teddy hengerrel dolgozunk. Erre a szakemberek körében népszerű megoldás, minden ecset végére az ott található lyukon átfűznek egy madzagot vagy spárgát, így az bárhová felakasztható lesz, és záltal semmit nem kenünk össze vele. Ez egy kézenfekvő és jó megoldás, csak idő hiányában ez általában elmarad, mert vagy nincs madzag a közelben, vagy más okokra hivatkozva ezt nem csináljuk meg.

Az 1000 otthon blog ötlete a praktikus festő ecset tárolásához.

Három fotón mutatjuk be ezt a megoldást, ami minimális időráfordítást igényel és többé nem fogjuk összekenni az asztalt, vagy a vödör tetejét a festékes ecset szőrével. Körülnéztünk az interneten és ezzel a megoldással még sehol nem találkoztunk, reméljük sok ember számára a mindennapi munkák során is használható ötletünket ti is kipróbáljátok és használjátok.

ötletes ecsettárolás
A képen látható hogy a már festékes ecset szőre összekente a vödör tetejét.
ötletes ecsettárolás

Festő ecset tárolás, ahogy mi csináljuk!

Végtelenül egyszerű egyetlen kupak és egy kis ragasztó szükséges csak hozzá ami általában felújítás közben szintén van a lakásban.

A képen látható ecset fém felületére ragasszunk fel egy műanyag kupakot. Fontos! Felragasztás előtt ellenőrizzük az ecset melyik pontja nyújtja a legjobb helyet az ecsetnek, hogy az ne billenjen el semmilyen irányba. (Akár filctollal be is jelölhetjük). Ezt követően töröljük szárazra az ecset fém felületét ahová ragasztani fogunk. A ragasztáshoz a legjobb ha gyors kötésű akrilt használunk, de bármilyen akril vagy szilikon, (színtől függetlenül) vagy akár barkácsoláshoz használható kinyomópisztolyos melegített ragasztó is kiváló. Nyomjunk kicsivel több mint egy borsónyit a ragasztásra bejelölt felület közepére, majd illesszük rá a kupakot.

Hagyjunk időt a száradásra!

Gyors kötő tömítő ragasztó használatával, már 20 perc után óvatosan, de használatba vehetjük. Pillanatragasztóval még ennyit sem kell várni!

A többi ragasztó esetében használat előtti napon ragasszuk fel a kupakot.

ecset tartó ötlet

A kupak megfelelő távolságot biztosít az ecset töve és a vödörtető között így az nem kenni össze azt. Az ecset ezzel a módszerrel bármilyen vízszintes felületre letehető. (lásd a képen)

Az ötletet több hete teszteljük és elismerjük néhány hátránya van, de még így is praktikus ecsettárolási megoldást nyújt, profiknak és hobbi festőknek egyaránt.

Az ötlet néhány negatívuma:

  • az ecset a kupakkal az oldalán szűk helyeken nehezebben fér hozzá a falhoz
  • bemártáskor vigyázni kell nehogy túl mélyen mártsuk be a festékbe
  • a munkák végeztével kimosáskor is kicsit útban van.

Véleményünk szerint ezek nem olyan nagy problémák. Mert ha munka közben, vagy az ecsetmosás alatt le is esik, néhány mozdulattal újra felragasztható.


Amennyiben hasznosnak találjátok ezt a bejegyzést a forrás megjelölésével kérjük osszátok meg ismerőseitekkel is!

Előre is köszönjük!

További hasznos írások a lakásfelújítás és dekorálás témájában.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István


Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás