Az élénk korall szín lett a 2019-es év színe.

Az év elején talán már sokan találkoztatok ezzel a hírrel a különböző közösségi és hírportálok felületein. Ez egy nemzetközi pantone színskálához kötődő szervezet kutatásán alapuló véleményt tükröz. A korall színről ebből kifolyólag már több mindent leírtak, ezért ebben a bejegyzésben elsődlegesen a korall szín összetevőit szeretnénk bemutatni.

korall festék 2019 év színe

A korall egy élénk és vibráló szín, de mégis barátságos hatású.

Ez a szín a vörös színtartományba, vagy más néven pirosas narancsként lehetne kalibrálni. A színkeverés összetételéből adódóan a másodrendű mellékszínekkel áll kapcsolatban.

Két főszínünk a sárga és piros keverékéből lesz a narancs, amely elsőrendű mellékszín, ehhez adódik még egy kis plusz piros, így kapunk egy pirosas narancs néven futó másodrendű mellékszínt.

Ezt a színt keverjük a fehérbe amelyből a korall szín jön létre, ez lehet erősebb vagy világosabb árnyalatú mindez a színező mértékétől függ.

Lényeges, hogy a pirosból egy kicsivel több rész legyen benne, mert ha a tiszta naranccsal keverjük akkor ez a keverék a barackvirág színt adja ki. A korall szín a lakásbelsőben is jól felhasználható! Fényfalakon és jól megvilágított helyeken mutat igazán jól. Gyenge megvilágításnál sokat veszít az intenzív hatásából.

Erős szín révén csak gyakorlottabbaknak ajánlott a házilagos kikeverése. Biztonságosabb ha egy színkártya alapján gépi színkeveréssel van összeállítva.

Erős szín révén ezt a színt is alaposan keverjük fel a festés megkezdése előtt!

Az élénk korall szín a lakásbelső mellett a divatvilágban is gyakran domináns szerepet kap.

Aki kedvet érez e szín festéséhez az bátran tervezhet vele.

Mi az idén már kipróbáltuk, fehér falak mellé használtuk erőteljes mennyezeti megvilágítással. A képen látható, hogy a megvilágítás milyen sokat számít ennél a színnél.

korall szín a falon

Tehát még egyszer összefoglalva, ha valaki korall színt szeretne keverni akkor szüksége lesz: sárga ( citrom vagy napsárga), piros valamint fehér falfestékre. Erős szín révén sok színező használatakor foltos maradhat a fal, ezért a korall szín házilagos színkeveréséhez is csak egy bizonyos mennyiségű színező használható!

Színválasztó szavazójáték. Szavazz kedvenc színedre egy kattintással! A szavazást követően a vote gombra kattintva megnézheted az eddigi állást.

Loading poll ...
Melyik a kedvenc színed?

Ezért első körben ennél a színnél is a készre kevert szín használatát ajánljuk vagy a gépi színkeverést!

További hasznos írások a színekről.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?