Falszínek: a napsárga.

A megfelelő falszínek kiválasztása a felújítás tervezésénél sok időbe telhet, mert általában több dolgot is mérlegelni kell a döntéshez.

A lakás helyiségeinek mérete, helyezkedése, világítása, a berendezési tárgyak és kiegészítők színei mind hatással vannak az ideális falszín kiválasztásában. A festékboltok kínálata nagyon bőséges a festékek fajtáit és a színválasztékot tekintve egyaránt. Ezért a színválasztás is gyakran sok fejtörést okoz a bőség zavarában. Egy több ezer színből álló színkártya átnézését követően talán már sokan találkoztak ezzel a jelenséggel.

dulux színek 2

A sárga színről már írtunk itt a blogon, ezért ebben a bejegyzésben most a napsárga színt szeretnénk egy kicsit bemutatni.

Ez a falszínek között a meleg színek kategóriájába tartozik, ezért gyakran találkozhatunk vele beltéri és kültéri falfelületeken egyaránt.

Aki idegenkedik a sárga színtől azoknak nem ajánljuk, de aki szereti a kicsit rikító élénk színeket azoknak érdemes felvenni az esélyes színek listájára.

A napsárga színt bátrabbak akár házilag is kikeverhetik!

A keveréséhez egy napsárga színezőpaszta is elegendő, így nem kell a többi színnel keverni. A színkeverés fontos lépéseit ennél a színnél is tartsuk be. A festéket alaposan keverjük fel lehetőleg egy fúrógéphez rögzíthető keverőszál segítségével. (A keveréshez a fúrót kis fordulaton használjuk így a festék nem csapódik ki a vödörből)!

A hígításra is érdemes figyelni!

Glettelt falaknál az első réteg 10-20% vízzel hígítható. A pontos arányt mindig olvassuk el a festék oldalán található leírásban, ugyanis vannak festékek melyeket nem szabad hígítani, de vannak akár 30% vízzel hígítható festékek is.

A napsárga falszín jól párosítható például a fehérhez, de a kék és további színek is illenek hozzá. Magas belmagasságnál az oldalfal falszínt egy kicsit lejjebb hozhatjuk a mennyezettől. Ezt az elválasztást egy hungarocell vagy gipsz dekorcsíkkal végezzük. A tapéta bordűr már nem túl divatos, de akinek tetszik az a technika is eredményes és jó elválasztást nyújt két szín között.

A napsága szín nagyobb felületen való alkalmazásánál jó ha a mennyezet fehér marad, de ez is természetesen ízlés dolga.

Itt szavazhatsz kedvenc színedre! Kattints a színre majd a vote gombra kattintva voksolhatsz.

Loading poll ...
Melyik a kedvenc színed?

A napsárga manapság népszerű a falszínek között!

Kisebb és nagyobb terekben egyaránt alkalmazható, de tágas világos lakásokban talán előnyösebben mutat.

További írásaink a színekről színkeverésről.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top