Hogyan védjük meg otthonunkat, ha támad a szúnyog?

Az előrejelzések szerint intenzív szúnyog invázió várható az idén is, így sok kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat, ha még időben védekezünk.

A nagy esőzések és a folyók magas vízállása miatt több településen várható a szúnyogok tömeges megjelenése. A szúnyogirtást a hírek szerint már sok településen megkezdték és ehhez nem tudunk házilag sokat hozzátenni. Amit viszont megtehetünk, hogy az otthonunk ablakait és ajtóit ellátjuk szúnyoghálóval. Valamint, ha már vannak szúnyoghálóink de sérültek azokat érdemes javítani vagy cserélni.

Milyen szúnyogháló megoldások vannak?

  1. Aki nem szeretne sokat költeni a védekezésre azoknak a barkácsáruházakban kapható pár ezer forintos öntapadós megoldás a legkézenfekvőbb. Ez fekete és fehér színben egyaránt megvásárolható. Egy két szezonra talán megoldást jelent, de nagy csodát ne várjunk ezektől a szúnyoghálóktól. A felszerelése nagyon egyszerű így akár házilag is felhelyezhető.

2. A barkácsboltokban van egy drágább megoldás ahol már egy műanyag keretbe kell a hálót kifeszíteni és azt felszerelni az ablak vagy ajtótok külső peremére. Ez a megoldás már stabilabbnak tűnik de csak akkor hatásos, ha a leírást betartva végezzük a felszerelést. Nagyobb kézügyességet igényel!

3. A harmadik lehetőség amikor az ablaktokra vagy már meglévő redőnynél a redőnytokba szerelhető lehúzható szúnyoghálót csináltatunk. Ez természetesen a legköltségesebb megoldás a három közül, mert egyedi méretre készül, de ha hosszú távon tervezünk ez a leghatékonyabb.

A szúnyog sok kellemetlen és álmatlan éjszakát okozhat számunkra ezért mindenképpen érdemes védekezni!

A lakás külső tereiben sajnos korlátozottak a védekezés lehetőségei, de ezeket a megoldásokat is érdemes használni.

További hasznos írásaink: Hogyan készítsünk darázscsapdát?

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás