Az 1000 otthon magazinblog több mint másfél éve indult de 10 éves múltra tekint vissza.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a blog indításának történetét. Tartsatok velünk!

Az egész történet 10 éve 2009 őszén indult amikor az első e-book írását elkezdtem Szobafestés házilag címmel. Ez a könyv ma is kapható az adamobooks online könyváruházban. A könyv 161 oldalon mutatja be a festő munkák fogásait.

A kiadvány megjelenését követően közel 1 évig vezette a könyváruház eladási listáját!

A könyvben a több évtizedes szobafestői gyakorlatom tapasztalatait gyűjtöttem egybe. A kiadvány e-book formában 2009 December végén jelent meg 2010 tavaszán nyomtatott formában is megjelent. Ezt követően 2010 februárban indítottam a könyvhöz kapcsolódó blogot. Az első könyv után egy évvel megjelent a második: Faldíszítési ötlettár címen, ami Kokas András képeivel kiegészülve jelent meg.

A statisztikákat látva elég sokan olvastátok a blogot, több mint 550 000 oldalletöltésnél járt amikor véget ért. Sajnos ez részben az én hibám és a blogírásban való tapasztalatlanságom okozta. A technikai részletekbe most nem mennék bele, de a google megszüntette a több éves munkámat összefoglaló oldalt. Ez egy ingyenes domain néven és tárhelyen működő blog volt amiből sokat tanultam, hogy egy ingyenes blog mennyire bizonytalan és támadható. Igaz a domain nevet időközben megvásároltam, de a tárhely ingyenes maradt ami így utólag látva hiba volt.

1000 otthon magazinblog

Szerencsére a fő blog mellett párhuzamosan egy magyar szolgáltatónál is volt egy blogom így ez részben átvette a másik szerepét. Azonban ez is egy ingyenes szolgáltatónál a blog.hu-nál volt így nem mertem már sok energiát belefektetni a oldal fejlesztésébe.

Eltelt pár év a fő blog megszűnését követően és eközben egyre jobban ért a gondolat, hogy folytatni kéne. Azt tudtam ha folytatom a hibákból tanulva csak saját domain névvel és tárhellyel fogom ami éves fix költségekkel jár majd.

Tömören így indult 2018 februárjában az 1000 otthon magazinblog.

Ami a szobafestés témájú írások mellett további otthonhoz kapcsolódó témákat is érint. A blog bemutatkozó leírásában már összefoglaltam a blog célját dióhéjban. A legfőbb oka a folytatásnak, hogy szeretek írni és jó érzés az embereknek a való életben is hasznosítható információt adni. Anyagilag a befektetett munkának csak a töredéke térül meg ha valaki blogírásba kezd, de ez egy ilyen hobbi.

Az 1000 otthon magazinblog jelenleg 160 bejegyzéssel várja az olvasóit.

A blog bejegyzéseinek tartalmai saját tapasztalatokra épülnek. Azt nem állítjuk, hogy az egyetlen megoldást biztosítják, de mindenképpen működő megoldások a felújítás különböző területein.

Amennyiben tetszik a blog kérjük osszátok meg ismerőseitekkel is, nektek ez csak néhány kattintás de nekünk öröm ha több emberhez eljuthatnak írásaink.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

A blog írás még pár

Vélemény, hozzászólás?