Az 1000 otthon magazinblog története.

Az 1000 otthon magazinblog több mint másfél éve indult de 10 éves múltra tekint vissza.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a blog indításának történetét. Tartsatok velünk!

Az egész történet 10 éve 2009 őszén indult amikor az első e-book írását elkezdtem Szobafestés házilag címmel. Ez a könyv ma is kapható az adamobooks online könyváruházban. A könyv 161 oldalon mutatja be a festő munkák fogásait.

A kiadvány megjelenését követően közel 1 évig vezette a könyváruház eladási listáját!

A könyvben a több évtizedes szobafestői gyakorlatom tapasztalatait gyűjtöttem egybe. A kiadvány e-book formában 2009 December végén jelent meg 2010 tavaszán nyomtatott formában is megjelent. Ezt követően 2010 februárban indítottam a könyvhöz kapcsolódó blogot. Az első könyv után egy évvel megjelent a második: Faldíszítési ötlettár címen, ami Kokas András képeivel kiegészülve jelent meg.

A statisztikákat látva elég sokan olvastátok a blogot, több mint 550 000 oldalletöltésnél járt amikor véget ért. Sajnos ez részben az én hibám és a blogírásban való tapasztalatlanságom okozta. A technikai részletekbe most nem mennék bele, de a google megszüntette a több éves munkámat összefoglaló oldalt. Ez egy ingyenes domain néven és tárhelyen működő blog volt amiből sokat tanultam, hogy egy ingyenes blog mennyire bizonytalan és támadható. Igaz a domain nevet időközben megvásároltam, de a tárhely ingyenes maradt ami így utólag látva hiba volt.

1000 otthon magazinblog

Szerencsére a fő blog mellett párhuzamosan egy magyar szolgáltatónál is volt egy blogom így ez részben átvette a másik szerepét. Azonban ez is egy ingyenes szolgáltatónál a blog.hu-nál volt így nem mertem már sok energiát belefektetni a oldal fejlesztésébe.

Eltelt pár év a fő blog megszűnését követően és eközben egyre jobban ért a gondolat, hogy folytatni kéne. Azt tudtam ha folytatom a hibákból tanulva csak saját domain névvel és tárhellyel fogom ami éves fix költségekkel jár majd.

Tömören így indult 2018 februárjában az 1000 otthon magazinblog.

Ami a szobafestés témájú írások mellett további otthonhoz kapcsolódó témákat is érint. A blog bemutatkozó leírásában már összefoglaltam a blog célját dióhéjban. A legfőbb oka a folytatásnak, hogy szeretek írni és jó érzés az embereknek a való életben is hasznosítható információt adni. Anyagilag a befektetett munkának csak a töredéke térül meg ha valaki blogírásba kezd, de ez egy ilyen hobbi.

Az 1000 otthon magazinblog jelenleg 160 bejegyzéssel várja az olvasóit.

A blog bejegyzéseinek tartalmai saját tapasztalatokra épülnek. Azt nem állítjuk, hogy az egyetlen megoldást biztosítják, de mindenképpen működő megoldások a felújítás különböző területein.

Amennyiben tetszik a blog kérjük osszátok meg ismerőseitekkel is, nektek ez csak néhány kattintás de nekünk öröm ha több emberhez eljuthatnak írásaink.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

A blog írás még pár

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás