A pinterest közösségi képmegosztó oldalon az otthonteremtés és dekorálás témájában is számtalan ötlet található.

Aki lakásfelújításba kezd, vagy csak dekorálni szeretné otthonát a pinterest közösségi képmegosztó oldal egy jó hely az ötletgyűjtéshez. A barkácsolás széles skálája megtalálható itt a bútorfestés, kézműves dolgok, felújítás, külső-belső festési munkák, tapétázás, mázolás stb… Ezért bátran mindenkinek ajánljuk!

pinterest tippek lakberendezéshez

Hogyan használjuk?

Az első lépés: Egy rövid regisztráció keretében csatlakozzunk az oldalhoz. Amennyiben van gmail fiókunk (azaz google fiókunk) ez nagyban megkönnyíti a regisztrációt. A regisztrációnál fontos, hogy adjuk meg a fő témákat amik az érdeklődési körünket tükrözik.

A pinterest oldal lényege az ötletgyűjtés!

A képek közötti labirintusban ajánlott pontos keresési kulcsszavakat használni mert különben gyorsan elmerülhetünk a képek tengerében. Sok időt és energiát megspórolhatunk, ha a jónak tűnő ötleteket táblákra gyűjtjük, így később is gyorsan megtaláljuk majd őket.

Táblákat egyszerűen készíthetünk: Kattintsatok a táblák feliratra és ezt követően a tábla létrehozása felirat fölötti piros alapon a fehér plusz gombra. A tábla létrehozása ablakban adjatok nevet a táblának és ha nem szeretnétek, hogy mindenki lássa akkor kattintsatok a láthatóság felirat mellet az üres mezőre.

A tábla létrehozását követően a tábla szerkesztése opció nyílik meg ha a kis ceruza ikonra kattintunk. Itt a név mellett egy rövid leírást is adhatunk a táblához. A leírás alatt a kategória legördülő menüben kiválaszthatjuk a tábla témáját.

A táblákon belül szakaszokat is létrehozhatunk amely célja a témákon belüli alkategóriák létrehozása. Például van egy barkácsolás táblánk ezen belül szakaszok létrehozásával készíthetünk a táblán belül pl: bútorfelújítás, festés,tapétázás,famegmunkálás, kültéri munkák szakaszokat.

Címlapot is hozzáadhatunk ami annyit jelent, hogy a kiválasztott kép jelenik majd meg nagyban a többi kép mellett a tábla főoldalán. Aki csak saját részre gyűjt képeket ezeknek a funkcióknak a használata kihagyható! Azonban aki saját blogját vagy weboldalát szeretné bemutatni, ezek a funkciók sok pluszt adhatnak egy látványos profil kialakításához.

A pinterest képgyűjtő oldalra saját ötleteinket is szabadon feltölthetjük kép formában.

Az oldal nagy előnye, hogy a képeinkhez linket is csatolhatunk. Így aki például blogot ír a bejegyzéseinek egy jó bemutatkozási felületet biztosít. Egy érdekes képpel és jó témával sok érdeklődőt érhetünk el!

Aki a saját blogját vagy weblapjának kínálatát szeretné bemutatni minél több embernek a nyitott táblákhoz is érdemes csatlakozni. Természetesen az oldalunk témájával megegyező nyitott táblákat keressünk. Ennek nagy előnye, hogy több ezer látogatót vonzó oldalak tábláin további érdeklődőket érhetünk el a blogunk számára. A minőségi tartalom itt is fontos szempont!

A nyitott táblákhoz csatlakozni a csatlakozás gombra kattintva lehet. Általában a szerkesztők egy rövid elbírálásán múlik a felvételünk a táblára. Amint elfogadták a kérelmünket mi is tölthetünk fel saját képet azaz (pint) a táblára. A nyitott táblák felkerülnek az eddig elkészült tábláink közé, így ha új pint készítünk és az megfelel a tábla témájának egy kattintással a nyitott táblára is feltölthetjük.

Az 1000 otthon magazinblognak is van 5 nyitott táblája:

Nézz be hozzánk várunk szeretettel és ötletekkel!

Napról napra egyre több felhasználó használja ötletgyűjtéshez a pinterest képmegosztó közösségi oldalát magyar és nemzetközi területen egyaránt.

Érdemes kipróbálni és használni akár ötletgyűjtésre de weblap és blog reklámozására is kiváló felület. A témák szerint rendszerezett képek között könnyen navigálhatunk!

Vigyázat az oldalon rengeteg hasznos és haszontalan ötlet is van ezért érdemes szelektálni!

A jónak tűnő képek mögött jobb esetben hasznos tartalom is található. A számunkra hasznos információt tartalmazó oldalakhoz érdemes csatlakozni így később is könnyen megtalálhatjuk és értesítést kapunk ha új képek és ötletek kerültek fel rájuk.

Mit ne csináljunk a pintereresten? Ne töltsünk föl tömegesen családi fotókat cím és leírás nélkül, ilyen célra használjuk inkább más közösségi oldalak felületeit pl: facebook.

A képek feltöltésénél a cím és rövid leírást követően ajánlatos néhány a témához illő hashtag használata is!

Az 1000 otthon magazinblog pinterest oldalán is már 44 táblán több mint 3000 kép található.

A pinterest oldalt legjobban asztali számítógépen vagy laptopon tudjuk használni! Aki viszont táblagépen vagy mobil telefonon szeretné böngészni, egy a google play áruházból ingyenesen letölthető alkalmazással gördülékenyebben speciálisan mobiltelefonra beállított formában használhatja.

További barkácstippjeink!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?