Pinterest egy hasznos ötletgyűjtési forrás.

A pinterest közösségi képmegosztó oldalon az otthonteremtés és dekorálás témájában is számtalan ötlet található.

Aki lakásfelújításba kezd, vagy csak dekorálni szeretné otthonát a pinterest közösségi képmegosztó oldal egy jó hely az ötletgyűjtéshez. A barkácsolás széles skálája megtalálható itt a bútorfestés, kézműves dolgok, felújítás, külső-belső festési munkák, tapétázás, mázolás stb… Ezért bátran mindenkinek ajánljuk!

pinterest tippek lakberendezéshez

Hogyan használjuk?

Az első lépés: Egy rövid regisztráció keretében csatlakozzunk az oldalhoz. Amennyiben van gmail fiókunk (azaz google fiókunk) ez nagyban megkönnyíti a regisztrációt. A regisztrációnál fontos, hogy adjuk meg a fő témákat amik az érdeklődési körünket tükrözik.

A pinterest oldal lényege az ötletgyűjtés!

A képek közötti labirintusban ajánlott pontos keresési kulcsszavakat használni mert különben gyorsan elmerülhetünk a képek tengerében. Sok időt és energiát megspórolhatunk, ha a jónak tűnő ötleteket táblákra gyűjtjük, így később is gyorsan megtaláljuk majd őket.

Táblákat egyszerűen készíthetünk: Kattintsatok a táblák feliratra és ezt követően a tábla létrehozása felirat fölötti piros alapon a fehér plusz gombra. A tábla létrehozása ablakban adjatok nevet a táblának és ha nem szeretnétek, hogy mindenki lássa akkor kattintsatok a láthatóság felirat mellet az üres mezőre.

A tábla létrehozását követően a tábla szerkesztése opció nyílik meg ha a kis ceruza ikonra kattintunk. Itt a név mellett egy rövid leírást is adhatunk a táblához. A leírás alatt a kategória legördülő menüben kiválaszthatjuk a tábla témáját.

A táblákon belül szakaszokat is létrehozhatunk amely célja a témákon belüli alkategóriák létrehozása. Például van egy barkácsolás táblánk ezen belül szakaszok létrehozásával készíthetünk a táblán belül pl: bútorfelújítás, festés,tapétázás,famegmunkálás, kültéri munkák szakaszokat.

Címlapot is hozzáadhatunk ami annyit jelent, hogy a kiválasztott kép jelenik majd meg nagyban a többi kép mellett a tábla főoldalán. Aki csak saját részre gyűjt képeket ezeknek a funkcióknak a használata kihagyható! Azonban aki saját blogját vagy weboldalát szeretné bemutatni, ezek a funkciók sok pluszt adhatnak egy látványos profil kialakításához.

A pinterest képgyűjtő oldalra saját ötleteinket is szabadon feltölthetjük kép formában.

Az oldal nagy előnye, hogy a képeinkhez linket is csatolhatunk. Így aki például blogot ír a bejegyzéseinek egy jó bemutatkozási felületet biztosít. Egy érdekes képpel és jó témával sok érdeklődőt érhetünk el!

Aki a saját blogját vagy weblapjának kínálatát szeretné bemutatni minél több embernek a nyitott táblákhoz is érdemes csatlakozni. Természetesen az oldalunk témájával megegyező nyitott táblákat keressünk. Ennek nagy előnye, hogy több ezer látogatót vonzó oldalak tábláin további érdeklődőket érhetünk el a blogunk számára. A minőségi tartalom itt is fontos szempont!

A nyitott táblákhoz csatlakozni a csatlakozás gombra kattintva lehet. Általában a szerkesztők egy rövid elbírálásán múlik a felvételünk a táblára. Amint elfogadták a kérelmünket mi is tölthetünk fel saját képet azaz (pint) a táblára. A nyitott táblák felkerülnek az eddig elkészült tábláink közé, így ha új pint készítünk és az megfelel a tábla témájának egy kattintással a nyitott táblára is feltölthetjük.

Az 1000 otthon magazinblognak is van 5 nyitott táblája:

Nézz be hozzánk várunk szeretettel és ötletekkel!

Napról napra egyre több felhasználó használja ötletgyűjtéshez a pinterest képmegosztó közösségi oldalát magyar és nemzetközi területen egyaránt.

Érdemes kipróbálni és használni akár ötletgyűjtésre de weblap és blog reklámozására is kiváló felület. A témák szerint rendszerezett képek között könnyen navigálhatunk!

Vigyázat az oldalon rengeteg hasznos és haszontalan ötlet is van ezért érdemes szelektálni!

A jónak tűnő képek mögött jobb esetben hasznos tartalom is található. A számunkra hasznos információt tartalmazó oldalakhoz érdemes csatlakozni így később is könnyen megtalálhatjuk és értesítést kapunk ha új képek és ötletek kerültek fel rájuk.

Mit ne csináljunk a pintereresten? Ne töltsünk föl tömegesen családi fotókat cím és leírás nélkül, ilyen célra használjuk inkább más közösségi oldalak felületeit pl: facebook.

A képek feltöltésénél a cím és rövid leírást követően ajánlatos néhány a témához illő hashtag használata is!

Az 1000 otthon magazinblog pinterest oldalán is már 44 táblán több mint 3000 kép található.

A pinterest oldalt legjobban asztali számítógépen vagy laptopon tudjuk használni! Aki viszont táblagépen vagy mobil telefonon szeretné böngészni, egy a google play áruházból ingyenesen letölthető alkalmazással gördülékenyebben speciálisan mobiltelefonra beállított formában használhatja.

További barkácstippjeink!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás