A felújítás munkáinál a megfelelő festékek kiválasztása központi kérdés, mert beltéri falainknál is több szempontot kell figyelembe venni.

A festékboltok kínálata bőséges és valóban rengeteg jó minőségű festék kapható. Ebben a bejegyzésben 5 hagyományos beltéri festéket mutatunk be amelyekkel eredményesen végezhetjük el a felújítás munkáit.

beltéri falfestékek

A megfelelő festék kiválasztásakor több szempontot, és felmerülő kérdést is mérlegelnünk kell:

1.A Falak jelenlegi állapotát. 

2.Milyen felületet szeretnénk elérni? ( matt, selyemfényű…) 

3.Mennyi pénzt tudunk rászánni? 

4.Mennyi festéket kell vásárolnunk? 

5.Milyen festék az ideális falainkra? 

6.Házilag vagy gyárilag kevert szint használjunk? 

Általában a blogbejegyzéseinkben kifejezetten próbáljuk kerülni a festékmárkákat, de gondoltuk most kivételt teszünk, hogy ti is megismerjétek a szakemberek milyen festékeket használnak.

A felsorolt festékek több évtizedes felhasználói véleményre épülnek és egyik festékgyártó sem támogatja írásunkat!

Polifarbe intaller beltéri falfesték. A méltón népszerű Magyar polifarbe cég termékei nagyon jó minőséget képviselnek ezért szakemberek körében is népszerűek.

Héra falfesték. A nagy múltú trilak festékgyár barkácsolók körében is jól ismert terméke szintén jól használható beltéri falfestési munkáinknál.

Casati primavera. Különlegessége az extrém hígítási arány egy 14 literes festékhez 5-8 liter vizet is önthetünk! Bár az olasz casati festékgyártó termékeit talán kevesebb helyen lehet megtalálni, azonban érdemes utánajárni mert falfestékeik szintén kiváló minőségűek.

Dulux classic white. A manapság népszerű dulux festékeit is megbízhatóan használhatjuk.

Supralux Tilatex aqua beltéri falfesték. A márkanév sokaknak talán már régről ismert és ma is jó minőségű festék amit érdemes használni.

A fent felsorolt 5 festék közép árkategóriába tartozik kb: 6000-9000 Ft/ kanna áron. Közepes állapotú falainkra 2 réteggel számoljunk velük. Erős színek átfestéséhez 3 réteggel. 1 liter festék kb: 8-20 m2 átfestésére elegendő (egy rétegben). A hígítás festékenként változó ezért mindenképpen felhasználás előtt alaposan olvassuk el a leírást.

A felsorolt beltéri diszperziós festékek mindegyike színezhető, világos árnyalatokat gyakorlottabbak akár házilag is megkeverhetik.

Erősebb árnyalatoknál válasszunk a készre kevert színek között, vagy a számítógépes színkeveréssel kevertessük a festéket.

A listát természetesen hosszasan lehetne sorolni!

A facebook oldalunkon is megtaláltok!

Ebben a bejegyzésben a hagyományos beltéri falfestékek kerültek bemutatásra!

A mosható, akril, penészgátló, és egyéb kiegészítő funkciókat tartalmazó festékekről most nem beszéltünk.

A mosható beltéri falfestékek leírását az alábbi linken olvashatjátok itt.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?