Beltéri falfestékek amit a szakemberek is használnak. - 1000 otthon magazinblog

Beltéri falfestékek amit a szakemberek is használnak.

A felújítás munkáinál a megfelelő festékek kiválasztása központi kérdés, mert beltéri falainknál is több szempontot kell figyelembe venni.

A festékboltok kínálata bőséges és valóban rengeteg jó minőségű festék kapható. Ebben a bejegyzésben 5 hagyományos beltéri festéket mutatunk be amelyekkel eredményesen végezhetjük el a felújítás munkáit.

beltéri falfestékek

A megfelelő festék kiválasztásakor több szempontot, és felmerülő kérdést is mérlegelnünk kell:

1.A Falak jelenlegi állapotát. 

2.Milyen felületet szeretnénk elérni? ( matt, selyemfényű…) 

3.Mennyi pénzt tudunk rászánni? 

4.Mennyi festéket kell vásárolnunk? 

5.Milyen festék az ideális falainkra? 

6.Házilag vagy gyárilag kevert szint használjunk? 

Általában a blogbejegyzéseinkben kifejezetten próbáljuk kerülni a festékmárkákat, de gondoltuk most kivételt teszünk, hogy ti is megismerjétek a szakemberek milyen festékeket használnak.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */ #mc-embedded-subscribe-form input[type=checkbox]{display: inline; width: auto;margin-right: 10px;} #mergeRow-gdpr {margin-top: 20px;} #mergeRow-gdpr fieldset label {font-weight: normal;} #mc-embedded-subscribe-form .mc_fieldset{border:none;min-height: 0px;padding-bottom:0px;}

A felsorolt festékek több évtizedes felhasználói véleményre épülnek és egyik festékgyártó sem támogatja írásunkat!

Polifarbe intaller beltéri falfesték. A méltón népszerű Magyar polifarbe cég termékei nagyon jó minőséget képviselnek ezért szakemberek körében is népszerűek.

Héra falfesték. A nagy múltú trilak festékgyár barkácsolók körében is jól ismert terméke szintén jól használható beltéri falfestési munkáinknál.

Casati primavera. Különlegessége az extrém hígítási arány egy 14 literes festékhez 5-8 liter vizet is önthetünk! Bár az olasz casati festékgyártó termékeit talán kevesebb helyen lehet megtalálni, azonban érdemes utánajárni mert falfestékeik szintén kiváló minőségűek.

Dulux classic white. A manapság népszerű dulux festékeit is megbízhatóan használhatjuk.

Supralux Tilatex aqua beltéri falfesték. A márkanév sokaknak talán már régről ismert és ma is jó minőségű festék amit érdemes használni.

A fent felsorolt 5 festék közép árkategóriába tartozik kb: 6000-9000 Ft/ kanna áron. Közepes állapotú falainkra 2 réteggel számoljunk velük. Erős színek átfestéséhez 3 réteggel. 1 liter festék kb: 8-20 m2 átfestésére elegendő (egy rétegben). A hígítás festékenként változó ezért mindenképpen felhasználás előtt alaposan olvassuk el a leírást.

A felsorolt beltéri diszperziós festékek mindegyike színezhető, világos árnyalatokat gyakorlottabbak akár házilag is megkeverhetik.

Erősebb árnyalatoknál válasszunk a készre kevert színek között, vagy a számítógépes színkeveréssel kevertessük a festéket.

A listát természetesen hosszasan lehetne sorolni!

Ti milyen festéket használtok? Kattints a kedvenc festékedre majd a vote gombra!

TS Poll - Loading poll ...
Milyen festéket használsz beltéri falfestéshez?

Köszönjük ha te is szavaztál!

A facebook oldalunkon is megtaláltok!

Ebben a bejegyzésben a hagyományos beltéri falfestékek kerültek bemutatásra!

A mosható, akril, penészgátló, és egyéb kiegészítő funkciókat tartalmazó festékekről most nem beszéltünk.

A mosható beltéri falfestékek leírását az alábbi linken olvashatjátok itt.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Kapcsolatfelvétel velünk

az alábbi e-mail címen:

Üzenet a szerkesztőknek!

Kattints ide
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Többfunkciós festékek.

Egy festéknél mindig előnyös ha több feladatra vagy felületre is felhasználható a többfunkciós festékek erre kínálnak megoldást. Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!