Háziállataink és a lakásfelújítás.

Mindenkit különböző mértékben megviselnek a lakásfelújítás napjai, de ne feledkezzünk el ez a háziállataink számára is sok kellemetlenséget okoz.

Egy rendhagyó bejegyzés keretében összefoglaljuk a háziállataink kiemelt védelmét a lakásfelújítás ideje alatt.

Elsősorban a két fő házi kedvenc: a kutya és macska van kitéve a megváltozott körülményeknek, de természetesen minden háziállatra kiemelten kell vigyáznunk amennyiben felújításba kezdünk. A nagy zaj és por jogosan ingerültebbé teszi őket, ezért ha van rá lehetőség a háziállatainkat a felújítás idejére szállítsuk el, vagy szeparáljuk el őket egy pormentes helyiségben. Ne feledjük a kutyák és macskák szaglása sokkal kifinomultabb ezért a festés munkáiból származó erős oldószer szagok is jobban zavarják őket mint az embereket. Kivitelezőként gyakran találkozom a portól hosszasan tüsszentő kutyákkal, ezért vegyük komolyan a jelenséget és óvjuk meg őket a megemelkedett portól..

A lakásfelújítás ideje alatt megnövekedik a háziállataink számára veszélyforrásnak tekinthető körülmény.

A bútorok és egyéb kiegészítők elkerülnek a megszokott helyükről és így nem mindig stabilak, ezért könnyen ráeshetnek a gyanútlan állatokra. Az összezsúfolt és fóliával letakart bútorok is sok veszélyt rejthetnek számukra.

Sajnos jártam már úgy, hogy a festés alatt álló szobába egy óvatlan pillanatban beszökött a kutya és a kis nedves orrával beleszagolt a festés miatt eltávolított konnektor aljzatába ami azonnal megrázta. A kutya szerencsére túlélte, de a hasonló esetek miatt kiemelten figyeljünk az ilyen helyzetekre.

A lakásfelújítást végző szakemberek számára is kellemetlen ha egy háziállatot kell kerülgetniük!

A munkaterületen található festékekbe is belenyalhatnak vagy összekenhetik magukat az állatok ami szintén nem szerencsés.

Érdekesség!

Egyszer egy a lakásban szabadon sétálgató teknősbékát bíztak rám, hogy figyeljem amíg a tulajdonos lemegy a közértbe. Bár próbáltam de minden pillanatban nem tudtam rá nézni munka közben, ezért egy idő után szem elől tévesztettem és eltűnt. Mivel nem egy gyors állat gondoltam messzire nem mehetett, de még így is hosszú percekbe telt mire egy fólia alatt megtaláltam.

Nagyon megörültem de azért nem gondolom, hogy a festő dolga még a háziállat felügyelete is! A tulajdonos lazán kezelte a helyzetet és csak annyit mondott: Néha elkóborol és lemegy a kertbe de nem kell megijedni!

Hosszasan lehetne folytatni a veszélyforrásokat, de talán egyszerűbb ha ezt elkerülve inkább egy biztonságos helyre szállítjuk háziállatainkat a felújítás idejére.

További hasznos tanácsaink a felújítás munkáihoz!

Egy kérdéses kérdőív ahol szavazhatsz. Kattints a véleményednek megfelelő válaszra majd a vote gombra.

Loading poll ...
Tartasz háziállatot a lakásban?

Köszönjük ha szavaztál!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás