A fűtés előtti őszi napok a radiátorfestés elvégzéséhez is kedvezőek .

A hideg idő közeledtével sokan még tervezik a radiátorok átfestését azonban félnek, hogy a lakásba erős festékszag lesz. Egy jó minőségű vízbázisú radiátorfestékkel ez a probléma már jól áthidalható.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk milyen festéket érdemes használni.

A tesztünk egyszerű felhasználói véleményen alapul és nem a festékgyártó és forgalmazó megbízásából készült!

Egy eredményes radiátorfestést követően gondoltuk megosszuk veletek a pozitív tapasztalatokat.

A radiátorfestés bemutatása mellett az anyagbeszerzéshez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezzel az írásunkkal.

A swingcolor festékmárkáról talán már sokan hallottatok ez a bauhaus barkácsáruház saját márkás terméke. A saját márkás festékeket szakember körökben gyanakvóan fogadjuk, de ez a festék valóban jó minőségű és jól használható a gyakorlatban is.

A vízbázisú zománcfestékeknél a fő probléma a gyenge takaróképesség szokott lenni. Ez egy óriási hátrány bármilyen felület festését szeretnénk elvégezni, ugyanis ha több réteget igényel az több idővel és anyagköltséggel is jár.

A swingcolor hőálló radiátorfesték kedvező tulajdonságai:

Ez a három pozitív tulajdonság már önmagában fontos viszont ez mellett még további előnye, hogy szinte teljesen szagtalan és használatával nem lesz erős festékszag a lakásban.

Ez sok ember számára jogosan fontos szempont!

A festéket rossz állapotú besárgult radiátoron teszteltük és két rétegben tökéletes eredményt értünk el vele. Lásd a képen!

radiátorfestés képei

Ahogy már írtuk nincs szükség a felhordása előtt alapozásra mert a festék 2az1-ben technológiának köszönhetően alapozóként is használható. Valamint a hígításához sem szükséges különböző oldószereket beszerezni. Vízzel hígítható de egyáltalán nem kell hígítani mert e nélkül is kiválóan feldolgozható. Jól terül, de gondosan ki kell húzni a felületen és festés közben ajánlott ellenőrizni a már átfestett részeket, hogy nem folyt e meg a festés. Mi ecsettel és hengerrel használtuk, a termékleírás szerint szórópisztollyal is felhordható.

A radiátorok osztott felületeiből adódóan a festékek kényesek a megfolyásra. Ezt a problémát egy kis odafigyeléssel kizárhatjuk!

A festék másik jó tulajdonsága a gyors száradás: a forgalmazó oldalán 1 órát írnak de mi inkább 2 óra száradást követően festettük át, ami szintén nagy előny az oldószeres festékek (24 órás) száradásához képest.

Egy nap alatt két rétegben végezhetünk a festéssel, ami nagyon kedvező!

A festéshez használt ecsetet, ha a radiátorok bordái nem tették tönkre még egy alapos kimosást követően akár falfestéshez is újrahasznosíthatjuk.

A festéket ajánlott 2 rétegben felhordani!

vízbázisú radiátorfesték
A festék magasfényű ami fém felületeknél előnyös és ezt a tulajdonságot megbízhatóan hozza.

Radiátorok mellett természetesen a fűtéscsöveinkre is használhatjuk.

A még festetlen rézcsöveknél a felületet ajánlott Unitop univerzális festékkel előbb átfesteni legalább két rétegben és ezt követően használjuk csak a swingcolor radiátorfestéket.

Jó tanács!

A lecseppenő festéket azonnal töröljük fel vizes ronggyal, mert a száradást követően már csak erős hígítóval tudjuk eltávolítani. A szerszámokat is ajánlott gyorsan elmosni!

A hosszú távú tartósságról nem tudunk nyilatkozni, mert mi is először használtuk. Azonban a végeredményt látva bátran ajánljuk szakembereknek és barkácsolóknak egyaránt.

A festéket 0.7 literes kiszerelésben vásároltuk, de láttunk 2.5 literest kiszerelés is az üzletben. A weboldalon csak kis kiszerelésben 0.375 literest találtunk (1790 forintért) ezért ajánlott személyesen az üzletben érdeklődni. A 0.7 literest 2800 forint körül vásároltuk ami egy jó árnak számít.

További részletes írásunk a radiátorfestésről.

Ingyenes online magazinunk tavaszi száma!

1000 otthon online magazin

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?