Radiátorfestés szagmentesen.

A fűtés előtti őszi napok a radiátorfestés elvégzéséhez is kedvezőek .

A hideg idő közeledtével sokan még tervezik a radiátorok átfestését azonban félnek, hogy a lakásba erős festékszag lesz. Egy jó minőségű vízbázisú radiátorfestékkel ez a probléma már jól áthidalható.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk milyen festéket érdemes használni.

A tesztünk egyszerű felhasználói véleményen alapul és nem a festékgyártó és forgalmazó megbízásából készült!

Egy eredményes radiátorfestést követően gondoltuk megosszuk veletek a pozitív tapasztalatokat.

A radiátorfestés bemutatása mellett az anyagbeszerzéshez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ezzel az írásunkkal.

A swingcolor festékmárkáról talán már sokan hallottatok ez a bauhaus barkácsáruház saját márkás terméke. A saját márkás festékeket szakember körökben gyanakvóan fogadjuk, de ez a festék valóban jó minőségű és jól használható a gyakorlatban is.

A vízbázisú zománcfestékeknél a fő probléma a gyenge takaróképesség szokott lenni. Ez egy óriási hátrány bármilyen felület festését szeretnénk elvégezni, ugyanis ha több réteget igényel az több idővel és anyagköltséggel is jár.

A swingcolor hőálló radiátorfesték kedvező tulajdonságai:

  • nagyon jól takar
  • gyorsan szárad
  • és nincs szükség alapozásra sem.

Ez a három pozitív tulajdonság már önmagában fontos viszont ez mellett még további előnye, hogy szinte teljesen szagtalan és használatával nem lesz erős festékszag a lakásban.

Ez sok ember számára jogosan fontos szempont!

A festéket rossz állapotú besárgult radiátoron teszteltük és két rétegben tökéletes eredményt értünk el vele. Lásd a képen!

radiátorfestés képei

Ahogy már írtuk nincs szükség a felhordása előtt alapozásra mert a festék 2az1-ben technológiának köszönhetően alapozóként is használható. Valamint a hígításához sem szükséges különböző oldószereket beszerezni. Vízzel hígítható de egyáltalán nem kell hígítani mert e nélkül is kiválóan feldolgozható. Jól terül, de gondosan ki kell húzni a felületen és festés közben ajánlott ellenőrizni a már átfestett részeket, hogy nem folyt e meg a festés. Mi ecsettel és hengerrel használtuk, a termékleírás szerint szórópisztollyal is felhordható.

A radiátorok osztott felületeiből adódóan a festékek kényesek a megfolyásra. Ezt a problémát egy kis odafigyeléssel kizárhatjuk!

A festék másik jó tulajdonsága a gyors száradás: a forgalmazó oldalán 1 órát írnak de mi inkább 2 óra száradást követően festettük át, ami szintén nagy előny az oldószeres festékek (24 órás) száradásához képest.

Egy nap alatt két rétegben végezhetünk a festéssel, ami nagyon kedvező!

A festéshez használt ecsetet, ha a radiátorok bordái nem tették tönkre még egy alapos kimosást követően akár falfestéshez is újrahasznosíthatjuk.

A festéket ajánlott 2 rétegben felhordani!

vízbázisú radiátorfesték
A festék magasfényű ami fém felületeknél előnyös és ezt a tulajdonságot megbízhatóan hozza.

Radiátorok mellett természetesen a fűtéscsöveinkre is használhatjuk.

A még festetlen rézcsöveknél a felületet ajánlott Unitop univerzális festékkel előbb átfesteni legalább két rétegben és ezt követően használjuk csak a swingcolor radiátorfestéket.

Jó tanács!

A lecseppenő festéket azonnal töröljük fel vizes ronggyal, mert a száradást követően már csak erős hígítóval tudjuk eltávolítani. A szerszámokat is ajánlott gyorsan elmosni!

A hosszú távú tartósságról nem tudunk nyilatkozni, mert mi is először használtuk. Azonban a végeredményt látva bátran ajánljuk szakembereknek és barkácsolóknak egyaránt.

A festéket 0.7 literes kiszerelésben vásároltuk, de láttunk 2.5 literest kiszerelés is az üzletben. A weboldalon csak kis kiszerelésben 0.375 literest találtunk (1790 forintért) ezért ajánlott személyesen az üzletben érdeklődni. A 0.7 literest 2800 forint körül vásároltuk ami egy jó árnak számít.

További részletes írásunk a radiátorfestésről.

Ingyenes online magazinunk tavaszi száma!

1000 otthon online magazin

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás