Mint minden más a szobafestés anyagköltség árak is folyamatosan változnak.

Amennyiben lakásfelújítást tervezünk a 2020-as évben, a bejegyzésben bemutatott festék és kiegészítő árakkal kalkulálhatunk.

A bejegyzésben felsorolt árak boltonként változhatnak!

A szobafestéshez szükséges anyagok beszerzési költségei:

A régi falfestékek eltávolítását követően egy mély alapozásra lesz szükségünk.

szobafestés anyagköltség árak 2020

Mélyalapozók árai: 1 literes kiszerelésben 1000-2000 Ft közötti áron kapható. Amely 10-30 m2-re elegendő így az 5 literes kiszerelés jobban megéri, aminek az ára 5000-9000 Ft között van márkától függően. A több évtizedes tapasztalatom szerint a legjobb tapadást biztosító a Casati Jolly Fix terméke!

Az ezt követő művelet a glettelés, amihez különböző vastagságban felhordható gletteket érdemes vásárolnunk. Szakemberek körében talán a Rigips termékei vezetnek, de további jó minőségű márkák is felhasználhatóak a munkákhoz pl: széria, weber, progold, Baumit…

A bejegyzésben bemutatott szobafestés anyagköltség árak, évszakonként változhatnak!

A gletteléshez használt gipszeket por alakban általában, 20 néha 25 kg-os kiszerelésben vásárolhatunk. Aki nem szeretne a glettanyag keverésével bajlódni, készre kevert vödörben kaphatót is használhat!

A mélyebb lyukakra vakológipszet vegyünk amiből: 25 kg egy zsák 4500-4800 Ft. Ebből is kapható 5 kg-os kiszerelés, amennyiben csak kisebb javításokra használjuk.

Az általános gletteléshez glettgipszet vásároljunk. Ez egyaránt megfelelő felületet biztosít festéshez, dekoráláshoz, vagy tapétázáshoz.

A glettgipszek márkától függetlenül általában 20 kg-os zsákokban kaphatóak: 3000-4000 Ft/zsák. A felhordás vastagságától függően 10-25 m2-re elegendő egy rétegben egy zsák.

Aki mésszel szeretné a lakását festeni a klímaglett a legjobb párosítás. Egy zsák ebből 3500 Ft/ körüli áron kapható. Ez a glettanyag a régen házilag kevert meszes glettet váltotta fel.

A glettelés után egy finom csiszolás is javasolt amihez 100-120-as szemcseméretű csiszolópapír, vagy vászon az ideális. Egy A3-as ív ebből 300-700 Ft.

A szobafestés előkészítéséhez használt anyagárak után, nézzük a falfestékek árait!

A következő művelet a falfestés: A beltéri diszperziós falfestékek a legnépszerűbbek amiket különböző 10 literes vagy 14-16 literes kiszerelésben tudunk megvásárolni. Az ára egy vödörnek: 4000-15 000 Ft között mozog.

1 liter beltéri festék általában 8-15 m2 falfelület egyrétegű festésére elegendő!

A kiadósság nagymértékben függ a felület szívóképességétől, ezért glettelt falaknál kevesebb felületet tudunk átfesteni vele, a már előzőleg festet falaknál viszont több négyzetméterre is elég.

A színes festékek már drágábbak, amiket készre kevert, vagy számítógépes keveréssel tudunk megvásárolni. Szin kártyákból lehet választani több ezer színárnyalatból!

Az árak itt már nagyon széles skálán mozognak: 6000-60 000 Ft is lehet egy vödör festék!

Akiknek a moshatóság a fő szempont azok számára is több festék áll rendelkezésre. Például: a dulux easy care terméke.

A kültéri festékek a következő kategória: erkélyek, teraszok, vagy homlokzatok festéséhez javasolt a használatuk. A leggyakoribb kiszerelés 5-10-15 literes. Az árak 7000 Ft/ 5 liter-től indulnak.

A festéshez szükséges anyagok és kiegészítők beszerzéséhez a nagyobb barkácsáruházak mellett, a kisebb festékboltok is jó lehetőséget kínálnak!

Mázolási munkák anyagköltségei:

A mázolás munkáihoz több különböző festékre és kiegészítőre lesz majd szükségünk.

Aki a szobafestés anyagárak mellett, a munkadíj költségekre is kíváncsi egy előző bejegyzésben erről is részletesen olvashat!

Tapétázás anyagai:

A mintás tapéták leggyakoribb kiszerelése 10 méter/ tekercs, árban itt a legnagyobb a különbség: 2000- 20 000 Ft/ tekercs. Katalógusból rendelhető speciális tapétáknál: 20 000-100 000 Ft/ tekercs árral is találkozhatunk.

A szobafestés anyagköltség árak mellett, a munkadíj költségekről az alábbi bejegyzésben olvashattok.

További hasznos tanácsaink felújításhoz!

1000 otthon online magazin

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?