Skip to content

Flexwall pvc falpanel egy rugalmas megoldás az otthondekoráláshoz.

A flexwall pvc falpanel belső tereink hatékony és látványos kiegészítője lehet.

Aki szeretne egy kis változatosságot vinni az otthona falai közé vagy egy hatásos védelmet biztosítani a falainak, az elkoszolódás ellen, azoknak jó megoldás a falpanelek használata.

A flexwall pvc falpanelei belső téri felhasználásra lettek tervezve. Azonban, aki külső falait szeretné dekorálni a forgalmazó oldalán erre is találhat megoldást.

pvc falpanel

A beltéri flexwall pvc falpanel 10 előnyös tulajdonsága.

  • Több színben és mintázatban is kapható.
  • Házilag is felrakható!
  • Hajlítható.
  • Vízálló, így elszíneződés esetén nedves ronggyal takarítható.
  • Könnyen szabható.
  • Valódi 3D hatást biztosít.
  • Stabilan felragasztható!
  • Megvédi a falat a használatból adódó elszíneződésektől ( kéznyomok, étel-ital foltok, egyéb szennyeződések)
  • A falaink kisebb és közepes sérüléseit is jól eltakarja.
  • Felhelyezést követően nem igényel festést és további utómunkát.

További hasznos információk a flexwall pvc falpanelről.

A falpanelek egységes méretben kaphatóak, melyek mérete 95.5 cm x 48 cm, így két lapból majdnem 1 m2-es felület burkolását tudjuk megoldani. A panelek vastagsága mintáktól függően különböző, de mindegyik egyszerűen szabható. A pvc lapok anyaga lángálló, azonban magas hő hatására megolvad, ezért nyílt láng (pl: tűzhely) közelében ne használjuk! Jól hajlíthatóak, így íves felületekre is rugalmasan alkalmazható.

A tervezésnél a minták miatt inkább egy kicsivel többet számoljunk (10%). A minimális rendelhető mennyiség 1 tábla, amivel érdemes kalkulálni!

A lapok biztonságos rögzítéséhez a forgalmazónál kapható speciális ragasztót használjunk. Szinte minden zsír és pormentes felületre jól ragasztható. Gipszkartonra és fűrészporos tapétára, valamint csempére is kiváló!

Glettelt felületnél javasolt a falak egy vagy két rétegű átfestése diszperziós falfestékkel, és csak ezt követően ragasszuk fel a lapokat.

Előszobába lábazatként is jól funkciónál.

A pvc falpanel ragasztásához szükséges szerszámok:

Éles olló, vonalzó, vízmérték, ceruza és mérőszalag a lapok helyének bejelöléséhez. A ragasztóhoz akril kinyomópisztoly. A felragasztásnál legyen kéznél egy tiszta száraz és nedves rongy egyaránt. A felrakást lentről felfelé, kívülről befelé haladva végezzük.

A lapokhoz használt ragasztó teljes kiszáradása 24 óra! A falpanelek nedves ruhával áttörölhetőek, de kerüljük az oldószeres, savas, vagy lúgos tisztítószereket és a dörzsszivacsos tisztítást.

A falpanelek egyaránt jó hatásfokkal felhasználhatóak: előszobába, konyhába, kamrába, wc-be, és fürdőszobába, ahol a használatból adódóan gyakoribb a falra kerülő szennyeződés. Vizes helyiségekben biztosítsuk a megfelelő vízzárást a lapok széleinél és az illesztéseknél, ezzel megakadályozva, hogy ne kerüljön közvetlen víz a falpanelek alá a ragasztott részekre. Vizes, rossz állapotú és penészes falakra ne használjuk!

Ágyvégekhez, előszobafalakhoz és ahol több a fizikális érintkezés a felülettel, a textil vagy bőr falpanelek használata praktikusabb megoldást biztosít.

A falpanelek házhoz szállítással online megrendelhetőek!

További részletes leírások a pvc falpanel használatához a forgalmazó oldalán találhatóak.

Kerma design.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Kapcsolatfelvétel velünk

az alábbi e-mail címen:

Üzenet a szerkesztőknek!

Kattints ide
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Többfunkciós festékek.

Egy festéknél mindig előnyös ha több feladatra vagy felületre is felhasználható a többfunkciós festékek erre kínálnak megoldást. Talán furcsa hasonlat de az instant előre csomagolt

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!