Flexwall pvc falpanel egy rugalmas megoldás az otthondekoráláshoz.

A flexwall pvc falpanel belső tereink hatékony és látványos kiegészítője lehet.

Aki szeretne egy kis változatosságot vinni az otthona falai közé vagy egy hatásos védelmet biztosítani a falainak, az elkoszolódás ellen, azoknak jó megoldás a falpanelek használata.

A flexwall pvc falpanelei belső téri felhasználásra lettek tervezve. Azonban, aki külső falait szeretné dekorálni a forgalmazó oldalán erre is találhat megoldást.

pvc falpanel

A beltéri flexwall pvc falpanel 10 előnyös tulajdonsága.

  • Több színben és mintázatban is kapható.
  • Házilag is felrakható!
  • Hajlítható.
  • Vízálló, így elszíneződés esetén nedves ronggyal takarítható.
  • Könnyen szabható.
  • Valódi 3D hatást biztosít.
  • Stabilan felragasztható!
  • Megvédi a falat a használatból adódó elszíneződésektől ( kéznyomok, étel-ital foltok, egyéb szennyeződések)
  • A falaink kisebb és közepes sérüléseit is jól eltakarja.
  • Felhelyezést követően nem igényel festést és további utómunkát.

További hasznos információk a flexwall pvc falpanelről.

A falpanelek egységes méretben kaphatóak, melyek mérete 95.5 cm x 48 cm, így két lapból majdnem 1 m2-es felület burkolását tudjuk megoldani. A panelek vastagsága mintáktól függően különböző, de mindegyik egyszerűen szabható. A pvc lapok anyaga lángálló, azonban magas hő hatására megolvad, ezért nyílt láng (pl: tűzhely) közelében ne használjuk! Jól hajlíthatóak, így íves felületekre is rugalmasan alkalmazható.

A tervezésnél a minták miatt inkább egy kicsivel többet számoljunk (10%). A minimális rendelhető mennyiség 1 tábla, amivel érdemes kalkulálni!

A lapok biztonságos rögzítéséhez a forgalmazónál kapható speciális ragasztót használjunk. Szinte minden zsír és pormentes felületre jól ragasztható. Gipszkartonra és fűrészporos tapétára, valamint csempére is kiváló!

Glettelt felületnél javasolt a falak egy vagy két rétegű átfestése diszperziós falfestékkel, és csak ezt követően ragasszuk fel a lapokat.

Előszobába lábazatként is jól funkciónál.

A pvc falpanel ragasztásához szükséges szerszámok:

Éles olló, vonalzó, vízmérték, ceruza és mérőszalag a lapok helyének bejelöléséhez. A ragasztóhoz akril kinyomópisztoly. A felragasztásnál legyen kéznél egy tiszta száraz és nedves rongy egyaránt. A felrakást lentről felfelé, kívülről befelé haladva végezzük.

A lapokhoz használt ragasztó teljes kiszáradása 24 óra! A falpanelek nedves ruhával áttörölhetőek, de kerüljük az oldószeres, savas, vagy lúgos tisztítószereket és a dörzsszivacsos tisztítást.

A falpanelek egyaránt jó hatásfokkal felhasználhatóak: előszobába, konyhába, kamrába, wc-be, és fürdőszobába, ahol a használatból adódóan gyakoribb a falra kerülő szennyeződés. Vizes helyiségekben biztosítsuk a megfelelő vízzárást a lapok széleinél és az illesztéseknél, ezzel megakadályozva, hogy ne kerüljön közvetlen víz a falpanelek alá a ragasztott részekre. Vizes, rossz állapotú és penészes falakra ne használjuk!

Ágyvégekhez, előszobafalakhoz és ahol több a fizikális érintkezés a felülettel, a textil vagy bőr falpanelek használata praktikusabb megoldást biztosít.

A falpanelek házhoz szállítással online megrendelhetőek!

További részletes leírások a pvc falpanel használatához a forgalmazó oldalán találhatóak.

Kerma design.

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás