A polifarbe festékgyár platinum termékcsaládja a színek széles választékát biztosítja otthonunk beltéri falainak festéséhez.

Aki színes festéket szeretne használni a lakás falainak festéséhez, több festékgyártó termékeiből is szabadon válogathat. Egy előző bejegyzésben már részletesen írtunk a dulux színes festékeiről.

Ebben a bejegyzésben a polifarbe készre kevert platinum termékcsalád színeiről olvashattok. Írásunk egyszerű felhasználói véleményt tükröz, és nem a gyártó megbízásából készült!

A polifarbe festékgyár különböző festékeit már számtalan alkalommal használtam, és külső-belső munkákhoz egyaránt jól használhatóak. A mai kor minőségi követelményeinek maximálisan megfelelnek.

A felújítás munkáinál a megfelelő színek kiválasztása egy lényeges lépés. Ehhez egy készre kevert szín ideális megoldást nyújthat.

A polifarbe platinum termékcsalád színek széles skálát kínálnak mindazoknak, akik színes falakban gondolkoznak.

polifarbe színek platinum

A platinum festékek cseppmentesen felhordhatóak, így a festést követő takarítás utómunkái is kevesebb időt igényelnek majd. A másik nagy előnye ezeknek a festékeknek, hogy nem tartalmaznak hozzáadott formaldehidet így a száradáskor kipárolgó pára kevesebb káros anyagot tartalmaz.

Sokan talán nem tudják, de a vízes bázisú festékek is tartalmaznak káros anyagokat, ezért a felhordást követően alapos szellőzést kell biztosítani a felületnek.

A polifarbe platinum termékcsalád egyik legismertebb terméke az egyrétegű készre kevert színes falfesték. Azonban ez mellett mélyalapozó, dekor festék, latex és glett is kapható a platinum név alatt.

Jelenleg a polifarbe platinum egyrétegű beltéri falfesték 57 színben kapható.

Aki színes falban gondolkozik érdemes végignézni a polifarbe platinum színskáláját. A készre kevert festékek erős színeknél a legköltséghatékonyabb megoldást nyújtják. Ugyanis a színes festékek keverésénél a színezőpaszta mennyisége határozza meg az árat, ami egy erősebb színnél több tízezer forint költséget is elérhet. Amennyiben nem találunk a számunkra megfelelő árnyalatot a számítógépes színkeveréssel, színkártyáról további színekből egyedi elképzeléseinket is megvalósíthatjuk.

A polifarbe színek széles választéka rengeteg lehetőséget biztosít otthonunk szebbé tételéhez.

A platinum termékcsalád színeinek felsorolása:

Aki kékes vagy lilás árnyalatban gondolkozik az alábbi színekből választhat.

Orgona, levendula, szarkaláb, hajnalka, kökény,mesevirág, nőszirom, sulyom, fekete tulipán, zsálya.

Lila és piros színek árnyalatai.

Habszegfű, szalmarózsa, tűzliliom, csillagfürt, ciklámen, fukszia, mályvarózsa, kosbor, pipacs, hangavörös, megybordó. Az erősebb színek jól használhatóak dekorációs célra!

Sárgás árnyalatok:

Jácint, libapimpó, gólyahír ( aki egy markáns sárgát keres jó választás lehet) többször is használtam.

Nárcisz. aranyeső, napraforgó, körömvirág, barackvirág, trombitavirág, dália.

Sárgából a zöldbe hajló árnyalatok:

Aranyvessző, komló ( nagyon kellemes szín) bogáncs, moha, sás, palástfű, hunyor, bükköny, kövirózsa, fagyal.

Barnás bézses árnyalatok:

Fátyolka, árvalányhaj, fenyőspárga, bodza, ( kellemes bézses színárnyalat, megvilágítástól függően egy kis rózsaszín hatással) gyékény, beléndek, szivarfa, mandula, csillagánizs, buzogány, nyílfű.

A polifarbe platinum színek felhordásához, rövid szőrű teddy henger a legjobb választás.

A festéket nem szükséges hígítani, de amennyiben sűrűnek találjuk például glettelt falnál vagy fűrészporos tapéta festésekor első rétegnél maximum 10% vízzel hígítható. A felhordást követően (20 celsius fokon) 2 óra múlva száraz és ha szükséges átfesthető. A festék leírása szerint mosható azaz enyhén nedves ronggyal áttörölhető. Illatosított festék így a felhordása közben kellemes illat lesz a helyiségben.

A polifarbe platinum egyréteg beltéri festék több kiszerelésben is megvásárolhat így mindenki a saját igényeihez tudja igazítani a vásárlást. A legkisebb az 1 literes kiszerelés, ezt követi a 2.5 literes és az 5 literes, de néhány helyen már 7.5 literes csomagolással is találkoztam.

A másik sarkalatos kérdés a kiadósság. A festék oldalán található adatok a legideálisabb esetben érvényesek, mert különböző felületek más és más anyagszükségletet igényelnek. Ezért vásárláskor érdemes bőven rászámolni a kiszámolt mennyiségre. Inkább többet vásároljunk, mert elég kellemetlen ha a fél falnál elfogy az anyag.

Erősebb színeknél mindig falanként haladjunk!

A polifarbe platinum festékek egyrétegű festékei bizonyos esetekben 2 réteget is igényelhetnek!

Erősen eltérő színárnyalatoknál pl: (vörösből, világos szín) a biztos takarás érdekében 2 réteg felhordása ajánlott.

A polifarbe platinum színek részletes bemutatása a gyártó weboldalán található.

További hasznos tanácsok színes falfesték használatához!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Vélemény, hozzászólás?