Kerti medence, ami jól jöhet nyáron.

Egy kerti medence a nyár meleg napjain az egész család részére kellemes felüdülést nyújthat.

Az első nyári napokon mindenki megrohamozza a medencéket árusító üzleteket, amit érdemes elkerülni. Ezért a kerti medence megvásárlásához ideálisak a tavaszi vagy a nyár eleji napok, de ha komolyabb medencére vágyunk az ötletgyűjtést és tervezést akár már télen is elkezdhetjük.

Egy medence telepítésénél több dolgot is ajánlott figyelembe venni!

 • A kertben ideiglenesen vagy állandóan szeretnénk a medencét tárolni?
 • Milyen elvárásaink vannak egy medencével? Úszásra vagy csak egy frissítő fürdőzésre használnánk.
 • Milyen típusú és mekkora méretű medencét válasszunk?
 • Bármilyen medencét is választunk készüljünk fel a karbantartásra!
 • Gondoskodjunk a medencék lefedéséről így kevesebb szennyeződés kerül majd bele.
 • Egy ásot medencéhez útban lehetnek a házhoz kapcsolódó föld alatt futó vízvezetékek, amivel kalkuláljunk.
 • Egy nagyobb medence sok vizet igényel és a leeresztését is több lépcsőben ajánlott elvégezni.
 • Milyen vízmélységben gondolkodunk? Ez nagy mértékben függ mire szeretnénk használni: úszásra, vagy csak labdázásra, és egyéb szórakozásra. Ahol kisgyerek van a családban és még nem tud úszni ne feledjük a számára veszély forrássá válik egy medence, így felügyelet nélkül ne hagyjuk a kertben. Vagy ajánlott egy elkerített játszósarkot kialakítani a számára.
 • Hova helyezzük a medencét a kertben? A hely pontos meghatározása is több dologtól függ. Aki árnyékos helyre például egy nagy fa közelében szeretné elhelyezni, számoljon a fa gyökereivel amely útban lehet a medence kiásásának az előkészítő munkáinál. A fa közelében helyezkedő medence másik hátránya a levelek és kisebb ágak a vízbe hullanak. Így ilyen helyen még fontosabb szempont a medence használat utáni takarása.
 • A mai modern medencék kialakításhoz a medence mérete mellett a hozzá tartozó technikai kiegészítőknek is helyet kell biztosítani. Ezzel szintén számoljunk! Valamint a medence helyének kiásásához gépekre lesz szükség, amelyek közlekedéséhez biztosítani kell egy szélesebb utat a kertben. Ezért előfordulhat, hogy a kert kisebb nagyobb átalakítására is szükségünk lesz az építést megelőző időszakban.

A kínálat nagyon széles skálán mozog és nem csak méretben, de különböző típusok között is kell majd választanunk.

Ebben a bejegyzésben az árakra nem térnék ki részletesen.

Néhány manapság népszerű kerti medence megoldás!

 • Felfújható medence. Ezek kisebb vízmennyiséggel rendelkező és ebből adódóan kevesebb embernek biztosítanak felüdülést.
 • Fémvázas, favázas vagy egyéb fix anyaggal megerősített oldalú medencék. Ez már kicsit komolyabb megoldást biztosít.
 • Műanyag a földbe beépíthető medencék. Egy kis kerti elő munkát, esetleg átrendezést is igényel. Hosszú távban tervezőknek indulásnak ajánlott. Nagyobb méretben már néhány tempó úszásra is használható.
 • Egyedi a helyszínen ásott és épített medence. Több burkolattal és mérettel rendelhető. Mindenképpen szakemberek által javasolt a telepítése! Úszásra, családi labdázásra és szórakozásra egyaránt kiváló.

Aki egyedi a helyszínen kialakított kerti medence megoldásokban gondolkozik az nagyobb költségekre számíthat.

Manapság már a kisebb és nagyobb medencék kihagyhatatlan kelléke a vízforgató, amely segítségével a víz nem fog algásodni és sok ideig tisztán tartható. A komolyabb medencéknél a fűtés is szabályozható, amihez szintén speciális rendszer kialakítására lesz majd szükség.

Így ez elsősorban azoknak ajánlott akik nap mint nap aktív felhasználói is a medencének. A privát fürdőzés sok előnnyel rendelkezik és magas ára van, amely nem egy anyagilag megtérülő befektetés! Akik csak ritkán használják a medencét, azoknak talán kifizetődőbb ha strandbelépőre költik az erre szánt összeget.

Egy szakszerűen kivitelezett kerti medence nagy előnye, hogy korlátlanul bármikor használható, és jó kikapcsolódást biztosít az egész családnak.

További kerti tippek!

Keress minket az alábbi közösségi oldalakon!

Írta és szerkesztette: Fehér B. István

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás