A Budapesti panoráma egy új színfoltja a lágymányosi híd lábánál a Buda part lakónegyed közvetlen szomszédságában épülő Mol Campus irodaház.

Akik a dél budai területen gyakran autóznak azoknak biztos feltűnt ez az égbe nyúló épület. Sokan idegenkedve nézik a Rákóczi hídra való feljutás során ezt az épületet, amely a tervek szerint 2022-ben már átadásra is kerül. A Budai oldalon nem volt eddig ilyen magas épület, így kétségkívül új elemmel bővül a város panorámája.

A Kopaszi gát sokáig elhanyagolt része néhány éve rohamos fejlődésnek indult a Budapart lakónegyed építésével, amit jól kiegészít ez az új irodaház amely domináns szerepet kapott a városnegyed összképében.

A Mol Campus néven futó építkezés a Mol új székházának nyújt otthont ami 143 méteres magasságával 28 emeletével páratlan építménynek számít.

Természetesen világviszonylatban eltörpül az igazán magas épületek között, azonban Magyarországon kiemelkedő magasságúnak számít. A Budapesti panorámát eddig két kimagasló épületünk a Szent István Bazilika és az Országház uralta ( mindkettő 96 méter magas). Ez a két épület (szimbolikusan) jelképezte a vallás és az állam kiemelkedő fontosságát, amihez most az üzleti szféra is csatlakozott.

A Mol Campus irodaház a lemenő nap fényénél.

Ipari épületekből természetesen vannak Budapesten magasabbak pl:Óbudai hőközpont és kilátó 200 méter, Száva utcai adótorony 154 méter, azonban irodaházakból a Nagyvárad téri Sote épülete a legmagasabb a maga 88 méteres magasságával.

A főváros építészetére nem voltak eddig jellemzőek a magas épületek, ami remélhetőleg ezt követően sem változik!

Ugyanis véleményünk szerint az eddigi épületeink között idegenül mutatnának a 100 méter fölötti építmények. Elismerjük érdekes és építészetileg is látványos megoldás lesz a Budai oldal első magas épülete. Azonban reméljük ezt követően nem fognak tömegesen épülni hasonló beruházások, így megmaradhat Budapest régi stílusa, ami nem a magas épületeiről vált híressé.

Tagadhatatlan a Mol Campus irodaház 143 méteres tetejéről a kilátás is biztos egyedi lesz.

A bejegyzés végére egy kérdés ahol szavazhattok! Kattints a számodra megfelelő válaszra majd a Vote gombra. A result gombra kattintva megnézheted az eddigi szavazatok állását.

Loading poll ...