Budapest első felhőkarcolója a Mol Campus.

A Budapesti panoráma egy új színfoltja a lágymányosi híd lábánál a Buda part lakónegyed közvetlen szomszédságában épülő Mol Campus irodaház.

Akik a dél budai területen gyakran autóznak azoknak biztos feltűnt ez az égbe nyúló épület. Sokan idegenkedve nézik a Rákóczi hídra való feljutás során ezt az épületet, amely a tervek szerint 2022-ben már átadásra is kerül. A Budai oldalon nem volt eddig ilyen magas épület, így kétségkívül új elemmel bővül a város panorámája.

A Kopaszi gát sokáig elhanyagolt része néhány éve rohamos fejlődésnek indult a Budapart lakónegyed építésével, amit jól kiegészít ez az új irodaház amely domináns szerepet kapott a városnegyed összképében.

A Mol Campus néven futó építkezés a Mol új székházának nyújt otthont ami 143 méteres magasságával 28 emeletével páratlan építménynek számít.

Természetesen világviszonylatban eltörpül az igazán magas épületek között, azonban Magyarországon kiemelkedő magasságúnak számít. A Budapesti panorámát eddig két kimagasló épületünk a Szent István Bazilika és az Országház uralta ( mindkettő 96 méter magas). Ez a két épület (szimbolikusan) jelképezte a vallás és az állam kiemelkedő fontosságát, amihez most az üzleti szféra is csatlakozott.

A Mol Campus irodaház a lemenő nap fényénél.

Ipari épületekből természetesen vannak Budapesten magasabbak pl:Óbudai hőközpont és kilátó 200 méter, Száva utcai adótorony 154 méter, azonban irodaházakból a Nagyvárad téri Sote épülete a legmagasabb a maga 88 méteres magasságával.

A főváros építészetére nem voltak eddig jellemzőek a magas épületek, ami remélhetőleg ezt követően sem változik!

Ugyanis véleményünk szerint az eddigi épületeink között idegenül mutatnának a 100 méter fölötti építmények. Elismerjük érdekes és építészetileg is látványos megoldás lesz a Budai oldal első magas épülete. Azonban reméljük ezt követően nem fognak tömegesen épülni hasonló beruházások, így megmaradhat Budapest régi stílusa, ami nem a magas épületeiről vált híressé.

Tagadhatatlan a Mol Campus irodaház 143 méteres tetejéről a kilátás is biztos egyedi lesz.

A bejegyzés végére egy kérdés ahol szavazhattok! Kattints a számodra megfelelő válaszra majd a Vote gombra. A result gombra kattintva megnézheted az eddigi szavazatok állását.

Loading poll ...

Facebook
Twitter
LinkedIn
lakásfelújítás kérdőív
Szavazások, tesztek, és online kérdőív!
lakásfelújítás kulisszatitkai
Támogasd a blogot a könyv letöltésével!

További blogbejegyzések:

Újévi akció 15% kedvezmény!

2022 December 30.-tól a bejegyzésben bemutatott kuponkóddal egy újévi akció keretében 15% kedvezménnyel tölthető le a Lakásfelújítás kulisszatitkai e-book a google play áruház oldaláról. Az

Tovább olvasom »
Nagyszerű ez a blog. Már régóta próbáltam hasonló szakmai tanácsokat, leírásokat keresni. Köszönet a pontos és egyben egyszerűen érthető iránymutatásokért.
F. Béláné
Olvasó

1000 otthon magazinblog Ötletes hasznos tippek felújításhoz!

nap
óra
perc
másodperc
Ma van az 1000 otthon blog 5. születésnapja!
Scroll to Top
Megszakítás